Lupta de la Camera Deputatilor pentru schimbarea Regulamentului si a lui Adrian Nastase a devenit una de uzura. Daca la inceput inclestarea era una inversunata, acum puterea pare sa se fi resemnat in fata tertipurilor si tergiversarilor PSD. Aceasta
Lupta de la Camera Deputatilor pentru schimbarea Regulamentului si a lui Adrian Nastase a devenit una de uzura. Daca la inceput inclestarea era una inversunata, acum puterea pare sa se fi resemnat in fata tertipurilor si tergiversarilor PSD. Aceasta a fost senzatia si ieri, cand deputatii coalitiei de la guvernare nici macar nu au mai protestat cand pesedistii cereau pauze dupa pauze.
Aceste pauze au fost, de altfel, cuvantul de ordine al dezbaterilor pe marginea viitorului Regulament al Camerei, plenul incepandu-si lucrarile, bineinteles, cu o intarziere de jumatate de ora. Prima pauza de consultari a durat o ora si a fost solicitata de deputatul PRM Lucian Bolcas, care a apreciat ca dispozitiile noului Regulament trebuie votate cu majoritatea calificata a deputatilor, respectiv 50% din numarul total al acestora, si nu 50% plus unu din numarul deputatilor prezenti la sedinta.
Dupa cateva dezbateri, a urmat o noua pauza, de data asta de jumatate de ora, care s-a incheiat doar cu 10 minute inainte de pauza de pranz, asa ca deputatii au plecat direct la masa.
Desi trebuiau sa-si reinceapa dezbaterile la ora 15.00, Nastase a anuntat ca grupurile parlamentare trebuiau informate despre ce s-a discutat la consultari. Desi consultarile nu dusesera la nici un consens, informarea grupurilor a durat o ora, asa ca plenul s-a reunit abia la ora 16.00.
Noile discutii privind procedura de dezbatere i-au dat ocazia lui Nastase sa se declare de acord cu propunerea lui Bolcas. Aceasta noua chichita i-ar lasa practic fara putere pe deputatii coalitiei, care nu reusesc, in conditiile in care euroobservatorii sunt plecati, sa realizeze o majoritate calificata. Nastase a precizat ca interpretarea o face presedintele de sedinta, adica el, Miron Mitrea sau Lucian Bolcas, pentru ca reprezentantii opozitiei nu sunt niciodata desemnati de pesedist la prezidiu cand se discuta Regulamentul. In plus, ca o masura suplimentara de precautie, Nastase a avertizat ca daca nu se procedeaza asa, apare inca un temei pentru sesizarea Curtii Constitutionale, procedeu la care pesedistii vor apela mai mult ca sigur daca noul Regulament nu le va conveni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.