In conditiile in care la nivelul Uniunii Europene se iau masuri tot mai drastice pentru limitarea migratiei ilegale, introducerea prevederilor referitoare la necesitatea dovedirii scopului calatoriei cu acte justificative este in acord cu politica in
In conditiile in care la nivelul Uniunii Europene se iau masuri tot mai drastice pentru limitarea migratiei ilegale, introducerea prevederilor referitoare la necesitatea dovedirii scopului calatoriei cu acte justificative este in acord cu politica in domeniu a tarilor UE, arata un comunicat de presa emis de Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS), din cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSSF).
Nu trebuie sa vedem in necesitatea invitatiei sau a voucherului un obstacol in calea unei plecari in strainatate, ci trebuie sa o consideram ca facand parte dintr-o deplasare civilizata, fata de care nici un cetatean de buna-credinta nu trebuie sa se simta lezat in dreptul sau la libera circulatie, cu atat mai mult cu cat acestea erau prevazute si in Ordinul nr. 177/2001.
DMS apreciaza ca introducerea necesitatii prezentarii documentelor justificatoare este in masura sa reduca migratia ilegala, procurarea acestora fiind destul de dificila pentru o persoana care urmareste acest lucru.
De asemenea, Departamentul pentru Munca in Strainatate saluta propunerea de modificare a Ordinului ministrului de Interne
nr. 177/2001 pentru stabilirea cuantumului sumei minime in valuta liber convertibila pe care cetatenii romani trebuie sa o detina la iesirea din tara.
In noile reglementari se prevede reducerea cuantumului sumei minime necesara pentru fiecare zi de sedere declarata in statele Uniunii Europene de la 100 de euro la 30 de euro sau echivalent, pentru fiecare zi de sedere, la care se adauga suma fixa de 150 de euro sau echivalent, care sa acopere cheltuielile de transport pana in tara de destinatie si intoarcere in Romania.
Cetatenii romani care doresc sa lucreze in strainatate nereglementat au in general o situatie materiala de obicei precara si un statut nesigur, care antreneaza riscuri si pericole, multe din ele cu costuri mult mai mari pentru aceste persoane, familiile lor si societatea romaneasca in general.
Traficul, exploatarea, lipsa oricarei asigurari, abuzul, returnarea, expulzarea si restrictionarea libertatii de circulatie sunt cateva dintre lucrurile la care trebuie sa se astepte cel care este imigrant ilegal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.