Presedintii celor patru tari din Grupul de la Visegrad, din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia, s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute, la Wisla, in Polonia, pentru a discuta cateva proiecte comune legate de Uniunea Europeana,
Presedintii celor patru tari din Grupul de la Visegrad, din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia, s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute, la Wisla, in Polonia, pentru a discuta cateva proiecte comune legate de Uniunea Europeana, transmite MTI, preluat de Mediafax. Presedintele Ungariei, Laszlo Solyom, presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, presedintele Slovaciei, Ivan Gasparovici, si presedintele Poloniei, Aleksander Kwasniewski, sunt de parere ca tarile lor ar avea mult mai mult succes daca si-ar coordona interesele in cadrul Uniunii Europene.
Cei patru presedinti au ajuns la concluzia ca tarile lor trebuie sa conlucreze pentru a reduce diferentele economice fata de membrele mai vechi ale Uniunii. Presedintele Ungariei a spus ca cele patru tari ar trebui sa-si concentreze eforturile pe promovarea continuarii extinderii UE, pe sustinerea drepturilor omului si pe informarea celorlalte membre UE cu privire la drepturile minoritatilor si specificul istoric al regiunii. Ungaria detine in prezent presedintia Grupului de la Visegrad si spera sa-si foloseasca mandatul pentru a delimita mai bine identitatea Grupului si a imbunatati comunicarea acestuia cu cetatenii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.