Fostul magistrat Luminita Afrasinei a reusit sa scape "basma" curata, dupa ce mai bine de 4 ani s-a ascuns pentru a nu face puscarie, beneficiind, spun surse judiciare, citate de Mediafax, de sprijinul unui jurnalist.
Inalta Curte de Casatie s
Fostul magistrat Luminita Afrasinei a reusit sa scape "basma" curata, dupa ce mai bine de 4 ani s-a ascuns pentru a nu face puscarie, beneficiind, spun surse judiciare, citate de Mediafax, de sprijinul unui jurnalist.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a gratiat-o, ieri, pe Afrasinei, care a fost angajata Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti, pe numele careia exista un mandat de arestare din februarie 2002 si care a fost acuzata ca a restituit ilegal terenuri si imobile nationalizate. Instanta suprema a hotarat, ieri, condamnarea la trei ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si la doi ani si jumatate abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, judecatorii constatand ca ambele infractiuni sunt gratiate potrivit Ordonantei de Urgenta 83/2003. Totodata, a fost revocat si mandatul emis de procurori in octombrie 2002. Fosta judecatoare a fost condamnata de instantele inferioare la inchisoare, insa cu suspendarea executarii, pe perioada procesului aceasta nefiind de gasit.
Totusi, potrivit unor surse din randul judecatorilor, sustine Mediafax, Luminita Afrasinei s-a interesat personal la Inalta Curte de Casatie si Justitie de stadiul dosarului sau, fara ca cineva din institutie sa ia masuri pentru incarcerarea ei, avand in vedere ca pe numele acesteia exista un mandat de arestare. Aceleasi surse precizeaza ca fosta judecatoare ar fi fost insotita de un jurnalist. In februarie 2002, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti i-a trimis in judecata pe Elena Luminita Afrasinei si avocatul Maria Lazar pentru mai multe infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si intereselor publice, respectiv comiterea a cinci infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Potrivit Parchetului, judecatoarea a solutionat trei dosare civile in care se solicita constatarea uzucapiunii asupra unor terenuri si imobile nationalizate, incalcand normele procedurale. In acest caz au fost aduse prejudicii Primariei Municipiului Bucuresti, precum si Florentinei Clapon, proprietari de drept ai terenurilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.