Potrivit expertilor, citati de "The Observer", cele 36 de mamifere acvatice antrenate de armata sunt dotate cu sageti toxice. Astfel, surferii si scafandrii risca sa fie atacati de delfinii dintr-o rasa de dimensiuni mici. Armata Statelor Unite recun
Potrivit expertilor, citati de "The Observer", cele 36 de mamifere acvatice antrenate de armata sunt dotate cu sageti toxice. Astfel, surferii si scafandrii risca sa fie atacati de delfinii dintr-o rasa de dimensiuni mici. Armata Statelor Unite recunoaste faptul ca a antrenat delfini in scopuri militare, insa a refuzat sa confirme sau sa infirme disparitia acestora. inca de pe vremea Razboiului Rece, armata SUA a antrenat delfini pentru a ucide. in prezent, delfinii au capacitatea de a ataca teroristi, de a depista mine sau spioni subacvatici. "Tarcul" in care erau tinute mamiferele a fost afectat de uragane, iar delfinii au scapat in ocean. Cei care au studiat controversata utilizare a delfinilor in scopuri militare avertizeaza ca acestia trebuie prinsi cat mai rapid.
Leo Sheridan, in varsta de 72 de ani, un respectabil anchetator care a lucrat pentru Administratia de la Washington, a precizat ca a primit informatii de la surse din cadrul Marinei cu privire la disparitia delfinilor. "Ma ingrijoreaza faptul ca animalele au fost antrenate sa atace scafandri in costume de neopren care au jucat rolul teroristilor in cadrul antrenamentelor. Daca delfinii erau echipati in momentul cand au scapat si daca confunda scafandri sau surferi cu spioni sau teroristi sinucigasi, ar putea ataca", a explicat specialis-tul.
Programul militar ultrasecret a fost lansat in 1989, la San Diego, unde delfinii aveau misiunea de a patrula si a pazi submarinele de clasa Trident si celelalte nave de razboi aflate in port. Proiectul a capatat si mai mare amploare dupa atentatul comis in Yemen, in 2000, impotriva navei americane USS Cole. Totodata, delfinii au fost utilizati la detectarea minelor intr-un port irakian.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.