Constructia unui spital de medicina traditionala chineza la Constanta, dezvoltarea unui nou terminal in Portul Constanta, parteneriat intre Mecanica Ceahlau si Compania de utilaje agricole din Henan, discutii de colaborare in domeniul bancar, punerea
Constructia unui spital de medicina traditionala chineza la Constanta, dezvoltarea unui nou terminal in Portul Constanta, parteneriat intre Mecanica Ceahlau si Compania de utilaje agricole din Henan, discutii de colaborare in domeniul bancar, punerea in practica a acordului de colaborare dintre Bursa Romana de Marfuri si Shanghai Futures Exchange etc., sunt primele rezultate ale celui de-al treilea Forum de Afaceri Romania - China, manifestare ce a debutat ieri la Shanghai in organizarea Grupului de Afaceri Romania - China.
La Reuniunea de la Intercontinental Pudong au participat reprezentantii a peste 150 de companii din care 38 din Romania. Interesul pentru colaborarea cu firme romanesti a fost deosebit de mare, dovada stand numarul de oferte de colaborare lansate. "Shanghai a implementat un amplu program de dezvoltare a sectorului privat cu accent pe Intreprinderile Mici si Mijlocii prin care sunt incurajate parteneriatele cu companii din exteriorul Chinei" declara la deschiderea Forumului Li Nianzeng, vicepresedintele Uniunii Industriasilor si Comerciantilor din Shanghai.
"Ma bucur sa vad in aceasta sala atat de multi reprezentanti ai companiilor romanesti dornice sa faca afaceri in China. Azi, aici, prin rezultatele obtinute demonstrati ca initiativa privata este cel mai bun partener in dezvoltarea centrelor de expansiune comerciala. Ambasada Romaniei va sta la dispozitie pentru a va sprijini in efortul de a investi aici" afirma Ioan Paun, consilierul economic al Consulatului General al Romaniei. Cu toate acestea, experienta din Beijing si Shanghai a demonstrat companiilor romanesti, ca a face afaceri in China a trecut de mult de perioada de pionierat. Marile fluxuri investitionale sunt atrase ca de un magnet, dovada ca in doar 10 ani, 40 de miliarde de dolari au fost investiti pentru marirea orasului Shanghai. Azi, in regiunea Pudong a orasului, zgarie-norii construiti unul langa altul iti dau senzatia ca esti oriunde in Statele Unite, in Melbourne sau Toronto decat in China.
"Este un moment propice de a dezvolta parteneriate in China, parteneriate bazate pe programe concrete si viabile. Observam ca piata chineza este accesibila produselor romanesti numai ca este nevoie de informatie. Constituirea de firme mixte atat aici in China cat si in Romania va permite companiilor noastre sa intre in contact cu marile fluxuri investitionale" declara Viorel Marian Pana, presedintele Grupului de Afaceri Romania - China.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.