Aproximativ 250 de agenti economici, dintre care 52 cu standuri proprii, participa, in perioada 21 - 24 septembrie, la bursa de turism "Litoral", in statiunea Mamaia. Manifestarea este organizata de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR)
Aproximativ 250 de agenti economici, dintre care 52 cu standuri proprii, participa, in perioada 21 - 24 septembrie, la bursa de turism "Litoral", in statiunea Mamaia. Manifestarea este organizata de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), cu sprijinul Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA) Constanta si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
Potrivit presedintelui FPTR, Daniel Vasilescu, manifestarea este la cea de a 13-a editie si urmareste crearea cadrului adecvat negocierilor intre prestatorii de servicii turistice din statiunile de pe litoral, delta si agentiile de turism, in vederea incheierii contractelor pentru sezonul estival 2006. "Pentru 2006, exista o tendinta de crestere a tarifelor pe litoral cu 5 - 8 la suta, ca urmare a cresterii tarifelor la utilitati", a declarat Vasilescu.
Conform presedintelui ANAT, Lucia Moraru, se intentioneaza ca majorarile respective sa se aplice la hotelurile cu grad ridicat de confort, in perioadele de varf de sezon, in extrasezon tarifele urmand sa cunoasca o usoara scadere comparativ cu cele practicate in 2005. La hotelurile cu nivel mediu ori scazut de confort, tarifele practicate in 2006 vor fi la fel cu cele din 2005.
De comun acord, reprezentantii FPTR si ANAT au stabilit ca bursa de turism "Litoral" din aceasta toamna este ultima care se organizeaza pentru sezonul estival 2006, fara sa se mai organizeze o manifestare de acest gen si in primavara anului contractat, asa cum s-a procedat pana acum. "Cei care nu vor incheia, in aceasta toamna, la tarife ferme, in lei, serviciile pentru 2006, nu o vor mai putea face si vor iesi din cataloagele de turism", a precizat Lucia Moraru.
Referitor la sezonul estival 2005, activitatea turistica s-a imbunatatit la sfarsitul acestuia, dupa ce, in luna august, era inregistrata o scadere cu 30 - 35 la suta comparativ cu anul trecut. "Astfel, gradul de ocupare a unitatilor de cazare si incasarile s-au apropiat de nivelul celor din 2004, an socotit a fi cel mai bun de dupa 1990.
Dar nu poate fi vorba, nici pe departe, de atingerea pragului la care s-ar putea desfasura activitatea de turism pe litoralul romanesc", a declarat Daniel Vasilescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.