Michael Lloyd, reprezentantul dezvoltatorului proiectului imobiliar Baneasa, estimat la o valoare de 1,2 miliarde de euro, a declarat, joi, ca circa 70-80% din fondurile necesare ar putea proveni prin contractarea de credite bancare, iar randamentul
Michael Lloyd, reprezentantul dezvoltatorului proiectului imobiliar Baneasa, estimat la o valoare de 1,2 miliarde de euro, a declarat, joi, ca circa 70-80% din fondurile necesare ar putea proveni prin contractarea de credite bancare, iar randamentul investitiei va fi de peste 25%.
"Intre 70% si 80% din suma totala ar urma sa provina din surse atrase de banci, iar noi sa acoperim diferenta. In cazul in care nu vom putea sa finantam cu fonduri proprii, vom avea parteneri cu care vom dezvolta unele proiecte", a spus Lloyd.
Potrivit dezvoltatorilor, zona comerciala va necesita fonduri de aproximativ 150 de milioane de euro, birourile vor costa intre 200 si 300 de milioane de euro, in timp ce pentru piata centrala a orasului vor fi alocate sume de 15 milioane de euro, diferenta pana la 1,2 miliarde de euro fiind reprezentata de constructia de case, realizarea infrastructurii, etc.
Primele locuinte vor fi disponibile la sfarsitul anului viitor si pretul mediu al unitatilor locative va fi de aproximativ 1.400-1.500 de euro pe metru patrat.
Terenul de 224 hectare, delimitat de DN 1 si aeroporturile Baneasa si Otopeni, apartine Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, unul din actionarii Baneasa Investments, care a constituit terenul ca aport in natura, in anul 2000, la capitalul social al companiei de dezvoltare imobiliara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.