Garda Financiara a desfasurat, in perioada 6-11 septembrie 2005, un numar de 2.525 actiuni de control operativ, in urma carora au fost incheiate 2.146 de acte constatatoare, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri de Agentia Nationala de Admi
Garda Financiara a desfasurat, in perioada 6-11 septembrie 2005, un numar de 2.525 actiuni de control operativ, in urma carora au fost incheiate 2.146 de acte constatatoare, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). In timpul acestor actiuni au fost aplicate amenzi in valoare totala de 2.497.050 lei (RON), fiind incasate 1.509.749 lei (RON). De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de circa 638.139,9 lei (RON). Dintre actele de control incheiate, 22 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de 1.580.391 lei (RON). In perioada raportata, actiunile de control desfasurate de Garda Financiara au vizat, cu prioritate, respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert si legalitatea unor operatiuni comerciale.
Astfel, s-a efectuat un control operativ efectuat la SC Constructii Feroviare SA Timisoara avand ca obiectiv verificarea legalitatii relatiilor comerciale derulate de acest agent economic cu Regionala CFR Timisoara - Serviciul reparatii capitale si investitii, societate cu capital integral de stat, prin intermediul a doua contracte de executie de lucrari. Din verificari a rezultat ca, in calitatea sa contractuala de prestator, SC Constructii Feroviare SA Timisoara a facturat si decontat beneficiarului, in speta Regionala CFR Timisoara, materiale pentru care nu a putut prezenta documente justificative din care sa rezulte punerea lor efectiva in opera. De asemenea, comisarii Garzii Financiare au retinut si faptul ca, desi situatiile de lucrari erau semnate inclusiv de reprezentantul beneficiarului, nu au fost respectate clauzele contractuale care interziceau acordarea prestatorului de sume in avans si stipulau intocmirea unor situatii prin care sa se dovedeasca realizarea efectiva a lucrarilor. Acest fapt a facut posibil ca SC Constructii Feroviare SA sa includa fictiv materiale in situatiile de lucrari si sa incaseze in mod nejustificat contravaloarea acestora de la beneficiar, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu suma totala de 422.141 RON. Pentru determinarea tuturor influentelor fiscale, actul de control a fost transmis DGFP Timisoara, iar in legatura cu natura faptelor constatate, pentru continuarea cercetarilor si stabilirea persoanelor vinovate, a fost sesizat Parchetul National Anticoruptie - Serviciul teritorial Timisoara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.