Agentia internationala de rating Fitch a confirmat, ieri, ratingurile acordate Bancii Comerciale Romane (BCR), masura explicata prin sprijinul semnificativ pe care banca il poate primi de la statul roman, principalul actionar, si pozitia solida finan
Agentia internationala de rating Fitch a confirmat, ieri, ratingurile acordate Bancii Comerciale Romane (BCR), masura explicata prin sprijinul semnificativ pe care banca il poate primi de la statul roman, principalul actionar, si pozitia solida financiara si de piata a bancii.
Potrivit unui comunicat al Fitch Ratings, ratingurile BCR sunt "BB plus" pe termen lung, "B" pe termen scurt, "3" pentru sprijin si "C/D" - rating individual. Perspectiva calificativului pe termen lung este stabila. Analistii Fitch au apreciat ca primele trei calificative reflecta ajutorul potential pe care BCR poate conta din partea autoritatilor romane in cazul in care ar avea nevoie, iar ratingul individual are in vedere pozitia puternica pe piata, profitabilitatea care se mentine ridicata, in pofida unor presiuni in sens negativ, precum si capitalizarea buna. De asemenea, ratingul se bazeaza si pe procesul de restructurare prin care trece BCR, sustinut de intrarea in actionariat a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si a International Finance Corporation (IFC), care a dus la imbunatatirea cadrului de management al riscului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.