Societatea Nationala de Fizica organizeaza in perioada 13 -17 septembrie Conferinta Nationala de Fizica (CNF) 2005, eveniment destinat prezentarii temelor actuale ale domeniului si promovarii legaturilor intre oamenii de stiinta, se arata intr-un com
Societatea Nationala de Fizica organizeaza in perioada 13 -17 septembrie Conferinta Nationala de Fizica (CNF) 2005, eveniment destinat prezentarii temelor actuale ale domeniului si promovarii legaturilor intre oamenii de stiinta, se arata intr-un comunicat remis Mediafax.
In cadrul evenimentului vor fi organizate discutii si mese rotunde pe problematici precum: fizica in invatamantul de toate gradele, politica stiintifica, fizica si economie, vizibilitatea fizicii.
Conferinta este si un forum pentru exprimarea opiniilor comunitatii stiintifice in probleme generale privind situatia cercetarii si invatamantului din Romania.
In cadrul manifestarii va fi acordat premiul "Ion Agarbiceanu" pentru cele mai valoroase si mai originale lucrari sustinute de tineri autori, conform selectiei unui comitet de premiere.
La incheierea lucrarilor, la 17 septembrie 2005, va avea loc Adunarea Generala a membrilor Societatii Romane de Fizica.
La conferinta vor participa si 20 de fizicieni din Republica Moldova, acestia urmand sa fie sustinuti financiar de Institutul Cultural Roman (ICR). Suma totala alocata de ICR pentru deplasarea si cheltuielile fizicienilor moldoveni este de 10.300 RON.
Conferinta din acest an are o semnificatie speciala, deoarece anul 2005 a fost declarat atat de UNESCO, cat si de Adunarea Generala a ONU, "Anul International al Fizicii".
Editia din acest an a CNF are doua locuri de desfasurare: Platforma Magurele si Universitatea Politehnica Bucuresti. Deschiderea oficiala va avea loc in Aula Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.