Deputatii PSD si PRM trag de timp cat pot pentru a impiedica inlocuirea lui Adrian Nastase. Termenul de modificare a Regulamentului Camerei are toate sansele sa fie prelungit, discutarea celor peste 200 de amendamente fiind amanata, fie de termenul d
Deputatii PSD si PRM trag de timp cat pot pentru a impiedica inlocuirea lui Adrian Nastase. Termenul de modificare a Regulamentului Camerei are toate sansele sa fie prelungit, discutarea celor peste 200 de amendamente fiind amanata, fie de termenul de urgenta pentru legi privind integrarea, fie de dezbaterea motiunilor pe care opozitia le depune.
Pentru cele trei sedinte in plen, deputatii au o ordine de zi pe care figureaza nu mai putin de treizeci de proiecte de lege sau rapoarte si numai pentru sase dintre ele trebuie dat votul final. In plus, maine este ultimul termen pentru dezbaterea motiunii PSD privind nivelul de trai. Teoretic, ar mai ramane doar o zi pentru dezbaterea amendamentelor. Daca acestea nu vor fi parcurse, ele urmeaza sa intre in dezbatere saptamana viitoare. Insa sunt toate sansele sa fie amanate din nou, pentru ca PRM de aceasta data pregateste o alta motiune simpla.
Deputatii partidului condus de Corneliu Vadim Tudor vor depune, joi, la Camera, o motiune simpla pe tema crizei din invatamant, prin care vor cere demisia ministrului Educatiei, Mircea Miclea, pe care il considera "total depasit de situatie".
"PRM se solidarizeaza cu profesorii care au protestat astazi (n.r. ieri) fata de subfinantarea invatamantului, de descentralizarea cvasitotala a invatamantului preuniversitar fara un dialog prealabil cu sindicatele si de situatia deplorabila in care se afla majoritatea scolilor la inceput de an scolar", a aratat deputatul PRM, Olguta Vasilescu.
Aceasta este a doua motiune simpla depusa de PRM in actuala sesiune parlamentara, dupa cea intitulata "D.A. - Dezastrul agriculturii".
Desi motiunea privind sistemul de invatamant nu are titlul si nici textul definitivate, reprezentantii PRM au decis sa o depuna la Camera Deputatilor inaintea celei anuntate vineri privind situatia construirii caselor pentru sinistrati.
Pentru a cumula numarul de 50 de semnaturi necesare pentru depunerea motiunii, cei 32 de deputati PRM vor avea sustinerea a cel putin 18 reprezentanti PSD. Potrivit Regulamentului, un deputat nu poate sustine simultan doua motiuni. De aceea, reprezentantii PRM au decis ca vor depune aceasta motiune joi, la numai o zi dupa dezbaterea in plen a motiunii initiate de PSD privind nivelul de trai.
Ce-i ramane de facut Coalitiei este sa astepte ca modificarea Regulamentului sa treaca de Camera Deputatilor. Deja puterea nu se mai gandeste la un termen fix pentru inlocuirea lui Adrian Nastase, calificand depunerea motiunilor drept un exercitiu democratic, dar si o incercare de tragere de timp. Oricum, daca reprezentantii Coalitiei vor putea sa grabeasca adoptarea noului Regulament, ei trebuie sa astepte si decizia Curtii Constitutionale. Pentru ca PSD a anuntat ca va sesiza acest for daca va fi adoptata prevederea potrivit careia revocarea presedintelui Camerei poate fi facuta cu acceptul majoritatii deputatilor. Deputatul PNL Titu Gheorghiof a precizat ieri ca puterea va astepta decizia Curtii, daca aceasta va fi sesizata imediat.
Nefiind insa vorba de o lege, neexistand deci un termen stabilit pentru a contesta constitutionalitatea prevederilor Regulamentului, procedura de revocare a presedintelui Camerei nu va fi amanata sine die. Daca nu va exista o contestatie imediata, Adrian Nastase va fi inlocuit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.