Salile de lectura ale Bibliotecii Academiei vor fi puse in circuit in luna octombrie. Potrivit directorului Directiei Tehnico-Administrative din Academia Romana, Constantin Pistol, citat de Mediafax, lucrarile de constructie si amenajare a salilor de
Salile de lectura ale Bibliotecii Academiei vor fi puse in circuit in luna octombrie. Potrivit directorului Directiei Tehnico-Administrative din Academia Romana, Constantin Pistol, citat de Mediafax, lucrarile de constructie si amenajare a salilor de lectura, inclusiv a altor spatii din cadrul institutiei amintite, se vor finaliza in prima decada a lunii octombrie. "Neoficial, biblioteca functioneaza, dar nu in totalitate", a precizat Constantin Pistol.
Incepute in 1993, cu fonduri de la Banca Nationala a Romaniei (BNR), lucrarile la Biblioteca Academiei au stagnat dupa cinci ani, in perioada 1998-1999, deoarece BNR nu a mai putut sa furnizeze banii. In 2000, Biblioteca a fost trecuta, printr-o hotarare de Guvern, la bugetul de stat, cu preluarea lucrarilor efectuate si cuantificarea a ceea ce mai era de facut. Tergiversarea acestora s-a datorat si modului de plata a banilor, in etape, fapt ce a condus la cresterea cheltuielilor - de la 580 de miliarde de lei la 600 de miliarde, a explicat Constantin Pistol.
Cat priveste compartimentarea sediului, Biblioteca Academiei are in jur de zece sali de lectura de diverse capacitati. Cea mai mare capacitate a unei sali este de 60 de cititori, fiecare avand la dispozitie un pupitru, lampa de lumina si un sistem digital care ii da posibilitatea sa fotocopieze documente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.