Piata imobiliara din Valea Prahovei, cea mai apropiata zona turistica de lux pentru bucuresteni, s-a remarcat, in prima jumatate a anului 2005, prin subsegmentul reprezentat de terenuri si investitii, a declarat pentru Rompres Oltita Iorgulescu, dire
Piata imobiliara din Valea Prahovei, cea mai apropiata zona turistica de lux pentru bucuresteni, s-a remarcat, in prima jumatate a anului 2005, prin subsegmentul reprezentat de terenuri si investitii, a declarat pentru Rompres Oltita Iorgulescu, director executiv la compania imobiliara Apexim.
Dinamica tranzactiilor din 2005 a urmat aceeasi tendinta referitoare la cresterea atractivitatii terenurilor, in special pentru destinatii rezidentiale si o dezvoltare relativ scazuta din punct de vedere al spatiilor de birouri, spatiilor comerciale sau industriale. Caracterul sezonier al activitatii din aceasta zona pune turismul pe primul loc, impreuna cu activitatile conexe ale acestuia, iar celelalte domenii ale activitatii economice sunt mult mai slab reprezentate. "In functie de infrastructura turistica si peisaj, cererea de spatii rezidentiale s-a manifestat in principal pentru zonele Taverna Sarbului si Furnica (Sinaia), Zamora (Busteni), zona Cioplea (Predeal). Preturile spatiilor rezidentiale din Valea Prahovei au inregistrat in general cresteri semnificative. Sectorul rezidential din Valea Prahovei va cunoaste si in continuare o dezvoltare remarcabila, in 2006, preturile pietei rezidentiale din Valea Prahovei estimandu-se a inregistra o crestere cu minim 15 la suta comparativ cu anul 2005", a precizat Oltita Iorgulescu.
De asemenea, se asteapta ca segmentul terenuri si investitii sa cunoasca aceeasi evolutie din ultimii ani, destinatia acestora ramanand in continuare pentru locuinte sau case de vacanta, dar imbogatindu-se cu cea pentru spatii comerciale. In acest context, cererea mare care se previzioneaza este legata de faptul ca oferta in zona devine din ce in ce mai redusa, ceea ce va determina cresterea preturilor cu aproximativ 30 la suta. De la inceputul anului 2005, cererea in zona s-a manifestat in special pentru terenuri de 400-500 mp pentru constructia de case de vacanta, din partea persoanelor fizice, nefiind insa de neglijat cererea exprimata de persoanele juridice ce au solicitat suprafete mult mai mari, in scopul construirii de spatii comerciale, in administratie proprie sau pentru vanzarea lor in stadiu de proiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.