au fost in misiune in Irak iar acum au fost mobilizati in operatiunile de salvare declansate in sudul SUA dupa trecerea uraganului Katrina, perioada petrecuta in Orientul Mijlociu a devenit o amintire placuta, relateaza Associated Press. "in Irak
au fost in misiune in Irak iar acum au fost mobilizati in operatiunile de salvare declansate in sudul SUA dupa trecerea uraganului Katrina, perioada petrecuta in Orientul Mijlociu a devenit o amintire placuta, relateaza Associated Press. "in Irak a fost foarte bine", a conchis col. Brad MacNealy, membru al Garzii Nationale din Mississippi, care a petrecut un an pe teritoriul irakian. "Aveam televizoare, mijloace de comunicare, dormitoare, dusuri. Aici, acesti oameni nu au nici macar un dus, folosesc scutece de copii, nu au telefoane mobile... Un an, cat timp am stat in Irak, am avut tot confortul. Oamenii se plangeau ca nu fac destula miscare", a spus MacNealy. Uraganul Katrina va lasa sechele psihice asupra miilor de supravietuitori si salvatori, care au asistat la scene de cosmar, au vazut trupuri neinsufletite plutind pe apa, esecul unor misiuni de salvare tardive, familii despartite in urma evacuarii. Specialistii mentioneaza, printre simptome, tulburarile de somn sau de nutritie, problemele de concentrare, cosmarurile recurente, irascibilitatea, teama excesiva, sentimentul de neputinta si transpiratia abundenta. Aproape toti supravietuitorii sunt afectati de unul sau mai multe dintre aceste simptome, dar evolutia lor trebuie monitorizata, pentru evitarea cronicizarii, au explicat medicii. Militarii care patruleaza pe strazile inundate din New Orleans au impuscat opt persoane, din care cinci mortal, care deschisesera focul asupra fortelor de ordine. Incidentul, survenit duminica, dar dat publicitatii de-abia ieri, a avut loc in timp ce 14 membri ai unei echipe de reconstructie, insotiti de militari, traversau un pod din centrul orasului. "Am jurat ca vom restabili ordinea si asta se va intampla. in New Orleans nu vor mai avea loc manifestari de anarhie", a declarat adjunctul politiei locale, W.J. Riley. Autoritatile locale au declarat New Orleans "complet distrus" si i-au sfatuit insistent pe cei care nu au parasit inca orasul sa plece in alte regiuni. "Nu exista apa potabila, curent, mancare sau locuri de munca. Nu mai au nici un motiv sa ramana in oras", a declarat W.J. Riley.
Mii de oameni din New Orleans refuza sa-si paraseasca locuintele, desi autoritatile ii roaga insistent si au declarat orasul "complet distrus", mentionand ca nu mai sunt rezerve de hrana si apa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.