Calare pe o martoaga careia oricat jar i-ar da sa manance se incapataneaza sa ramana plina de bube, Mircea Geoana porneste la cruciada. La cruciada binelui, spune el, constatand bombastic ca "asa nu se mai poate".
Aterizand din cancelariile o
Calare pe o martoaga careia oricat jar i-ar da sa manance se incapataneaza sa ramana plina de bube, Mircea Geoana porneste la cruciada. La cruciada binelui, spune el, constatand bombastic ca "asa nu se mai poate".
Aterizand din cancelariile occidentale direct in scaunul de presedinte de partid de opozitie, Mircea Geoana pare a fi fost luat de valul discursurilor diplomatice si a uitat ca PSD a fost la putere in ultimii patru ani.
Liderul social-democrat a anuntat lansarea unei strategii de viitor a PSD menita sa imbunatateasca in mod real viata cetatenilor.
Asemenea doctorului Ciomu, Mircea Geoana constata ca societatea romaneasca este in coma si taie unde doare mai tare.
Sa dinamitam acele zone unde "coruptia colcaie, in care ineficienta este regula si nu exceptie", sa revenim la agenda reala printr-un contract social cu cetateanul. In ultimii 15 ani romanii si-au pierdut increderea in clasa politica si in institutiile statului.
"Am facut reforma peticita in sistemul de educatie. Multi dintre tinerii Romaniei nu au o sansa reala sa aiba acces la o educatie de buna calitate. Pana cand sa acceptam ca jumatate de Romanie traieste in Evul Mediu, sa fie cu numele in Europa, iar cetatenii sa traiasca mai mult de jumatate ca acum 100 de ani. Este nevoie de un contract social-democrat intre stat si cetateni in spiritul Constitutiei si a solidaritatii sociale", constata, in toamna lui 2005, presedintele PSD. Cum ar spune Ion Iliescu: gura "prostanacului", adevar graieste. Fara sa vrea, poate, Geoana a facut o analiza cat se poate de reala a unei perioade in care partidul pe care acum il conduce s-a aflat, cu o exceptie de patru ani, la guvernare.
Este adevarat ca nu poate fi invinuit Mircea Geoana pentru toate bubele PSD, iar, daca ar si putea sa-si puna in practica intentiile, demersul sau ar fi salutar, nu doar pentru partidul pe care-l conduce, ci pentru intreaga societate.
Poate, insa, inainte de a-si lansa strategiile alternative ar fi trebuit sa-si achite "datoriile" de la Congresul in care a fost ales presedinte.
Atunci spunea ca va reforma profund PSD, ca-i va dezlipi eticheta de "partid al coruptilor" si alte promisiuni contabilizate, deocamdata, la capitolul "euforia momentului".
Nu este cazul acum sa spunem unde a gresit sau nu PSD si Mircea Geoana, insa n-ar fi pacat sa ajunga sa spuna ca l-au invins structurile...?!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.