Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a fost audiat, ieri, timp de o ora, de procurorii instantei supreme care instrumenteaza dosarul stenogramelor atribuite de PSD, declarand presei ca "este greu ca in acestea sa fie implicat cineva din

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a fost audiat, ieri, timp de o ora, de procurorii instantei supreme care instrumenteaza dosarul stenogramelor atribuite de PSD, declarand presei ca "este greu ca in acestea sa fie implicat cineva din afara PSD-ului".
Inainte de intalnirea cu procurorii, Miron Mitrea a declarat presei ca nu putea fi cineva din afara PSD, pentru ca "cineva din afara nu avea cum sa opereze acolo decat printr-un sistem extrem de complicat, in care eu nu cred". "Sa fi montat cineva microfoane... exista aceasta posibilitate, dar eu ii atribui foarte putine sanse. Nu confirm faptul ca a fost o <>", a adaugat Mitrea.
El a explicat ca a recunoscut cateva pasaje din aceste stenograme ca fiind discutii care au avut loc, unele la partid, altele la Guvern, adaugand ca isi aminteste una dintre discutiile la care se face referire si ca aceasta a avut loc la Guvern. Este vorba despre o discutie pe care ar fi avut-o, in noiembrie, cu Adrian Nastase, privind organizatia PSD de Constanta, dar nu s-au folosit termenii reprodusi in stenograme. Un alt dialog pe care l-a recunoscut Mitrea face parte din stenogramele aparute vineri, cu Atanasiu care "l-ar fi certat un pic pe Dan Ioan Popescu", subliniind ca aceasta a avut loc la Guvern, nu la partid.

Razboi intern, in partid

Secretarul general al PSD a mai spus ca aceste stenograme, la care e foarte posibil sa se fi adaugat pasaje "care sa dea bine", ar putea fi rezultatul unui razboi intern in partid si ca, mai apoi, acestea au fost folosite ca o arma politica impotriva partidului, deoarece au fost folosite in timpul campaniei electorale de la sfarsitul anului trecut.
Potrivit lui Mitrea, este foarte important ca acela care a lansat pe piata stenogramele sa fie identificat si ca daca se va dovedi ca este vorba despre un coleg din partid, atunci se va lua o masura impotriva lui, dar "nu de bine".
Pe de alta parte, surse judiciare au sustinut ca, in cazul identificarii lui "Mihai Eminescu", acesta poate fi acuzat de santaj, dar, daca se prezinta de bunavoie in fata procurorilor aducand si probele pentru ancheta (inregistrarile audio sau documentele care atesta discutiile purtate), poate intra in programul de protectie a martorilor.
Procurorii au reinceput audierile in dosarul stenogramelor atribuite Delegatiei Permanente a PSD, cand la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a venit presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa, fost secretar general al PSD, fiind audiati, ulterior, deputatul liberal Cristian Boureanu, Dorina Mihailescu si presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase.
Initial, in acest dosar au fost audiati de catre procurorii anticoruptie Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu si Serban Mihailescu, insa, in urma unei decizii din mai a Curtii Constitutionale, competenta de solutionare a acestui caz a revenit Parchetului instantei supreme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.