Termenul limita de depunere a cererilor de reconstituire a proprietatii e 22 septembrie si pot folosi acest drept chiar si persoanele care au depus alte cereri la care nu au primit raspuns sau le-au fost respinse. Reconstituirea dreptului de propri
Termenul limita de depunere a cererilor de reconstituire a proprietatii e 22 septembrie si pot folosi acest drept chiar si persoanele care au depus alte cereri la care nu au primit raspuns sau le-au fost respinse.
Reconstituirea dreptului de proprietate se face pe vechile amplasamente, cu conditia ca terenul sa nu fie atribuit legal altor persoane.
Au dreptul de a solicita titluri de proprietate si persoanele din zona necooperativizata, deci care nu au predat teren la CAP.
A fost eliminata taxa de scoatere din circuitul agricol a terenurilor situate in intravilan.
Comisiile judetene de fond funciar revoca titlurile de proprietate emise nelegal si care nu au intrat in circuitul civil (prin acte de vanzare-cumparare).
Actele emise pana acum, dar cu incalcarea legii, sunt declarate ca lovite de nulitate, prin decizia instantelor dupa sesizarea primarului, prefectului si a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.
Reconstituirea dreptului de proprietate se face integral, la nivelul anului 1945.
in cazul in care pe terenuri se afla lucrari de utilitate publica, restituirea nu se face pe vechile amplasamente, dar in cazul terenurilor ocupate acum de stat cu amenajari piscicole reconstituirea se face pe vechile amplasamente.
Padurile se restituie in suprafata egala cu cea trecuta in proprietatea statului la nivelul anului 1948, fara limite, pe vechile amplasamente.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.