Sarmale cu varza din butoiul matusii
Adela Ardelean, stabilita in Elvetia, s-a prezentat la vama Nadlac cu un butoias de varza in portbagajul autoturismului. "Mie nu mi-a reusit niciodata varza la butoi si nici nu prea am rabdare sa o prepar. Asa ca o iau de la o matusa din Arad, care o pregateste fara cusur. imi surprind de multe ori prietenii elvetieni cu sarmale gustoase si de aceea, merita sa imi incarc masina cu micul butoi", ne-a declarat Adela. Traficul de la Nadlac s-a descongestionat ieri, dupa ce vineri si sambata miile de romani stabiliti in Occident aproape blocasera granitele. Duminica dimineata timpii de asteptare pe sensul de iesire din tara erau de cinci-zece minute, in timp ce cu o zi inainte ajunsesera si la patru ore.
Festin gastronomic la Moneasa
Peste 200 kg de carne de porc, oaie, berbecut sau vita, placinte traditionale, concursuri si multe surprize au fost ingredientele care au tinut capul de afis al celei de-a doua editii a Festivalului International al Ceaunelor, desfasurata sambata si duminica in statiunea aradeana Moneasa. Cei mai priceputi bucatari din estul Europei si-au dat intalnire pentru a gati tocanita la ceaun, sub sloganul "La tocana afumata". Echipe din Ungaria, Germania, Slovacia, Romania, dar si China au transformat aleea principala a statiunii intr-un adevarat festin gastronomic. Vedeta a fost un bucatar chinez cu nume europenizat, Adi, care a preparat tocanita exotica din ingrediente care nu se folosesc in Romania, cum ar fi faina si taiteii de orez, vinul roscat si bautura tare din orez.
Despre autor:
Sursa: Libertatea
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro