ca nu cumva turistii sa scoata si altceva din tara in afara traditionalelor produse romanesti. Gina Iordache s-a intors in Italia cu kilograme intregi de rahat, ca sa aiba pana la iarna, cand va veni din nou in tara. ii plac la nebunie cornuletele
ca nu cumva turistii sa scoata si altceva din tara in afara traditionalelor produse romanesti. Gina Iordache s-a intors in Italia cu kilograme intregi de rahat, ca sa aiba pana la iarna, cand va veni din nou in tara. ii plac la nebunie cornuletele cu rahat, insa ingredientul principal lipseste din magazinele peninsulare. De aceea se aprovizioneaza din Romania. O alta romanca, stabilita in Germania, Adriana stefanescu, a plecat cu bagajele intesate de slanina si sunca afumate. "Asa, ca sa mai mai potolesc pofta uneori", a declarat Adriana. in urma cu doi ani, cand era gravida, isi ruga mama sa trimita prin curier special slanina si o supa speciala, cu galuste "ca acasa".

Sarmale cu varza din butoiul matusii

Adela Ardelean, stabilita in Elvetia, s-a prezentat la vama Nadlac cu un butoias de varza in portbagajul autoturismului. "Mie nu mi-a reusit niciodata varza la butoi si nici nu prea am rabdare sa o prepar. Asa ca o iau de la o matusa din Arad, care o pregateste fara cusur. imi surprind de multe ori prietenii elvetieni cu sarmale gustoase si de aceea, merita sa imi incarc masina cu micul butoi", ne-a declarat Adela. Traficul de la Nadlac s-a descongestionat ieri, dupa ce vineri si sambata miile de romani stabiliti in Occident aproape blocasera granitele. Duminica dimineata timpii de asteptare pe sensul de iesire din tara erau de cinci-zece minute, in timp ce cu o zi inainte ajunsesera si la patru ore.

Festin gastronomic la Moneasa

Peste 200 kg de carne de porc, oaie, berbecut sau vita, placinte traditionale, concursuri si multe surprize au fost ingredientele care au tinut capul de afis al celei de-a doua editii a Festivalului International al Ceaunelor, desfasurata sambata si duminica in statiunea aradeana Moneasa. Cei mai priceputi bucatari din estul Europei si-au dat intalnire pentru a gati tocanita la ceaun, sub sloganul "La tocana afumata". Echipe din Ungaria, Germania, Slovacia, Romania, dar si China au transformat aleea principala a statiunii intr-un adevarat festin gastronomic. Vedeta a fost un bucatar chinez cu nume europenizat, Adi, care a preparat tocanita exotica din ingrediente care nu se folosesc in Romania, cum ar fi faina si taiteii de orez, vinul roscat si bautura tare din orez.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.