Putini pacienti cu astm stiu ca, pe langa tratamentul administrat de specialisti, exista si un ''auto-tratament''. Acesta consta in respectarea unor simple reguli. Pacientii cu astm nu trebuie sa fumeze sau sa stea in preajma persoanelor care fumeaza
Putini pacienti cu astm stiu ca, pe langa tratamentul administrat de specialisti, exista si un ''auto-tratament''. Acesta consta in respectarea unor simple reguli. Pacientii cu astm nu trebuie sa fumeze sau sa stea in preajma persoanelor care fumeaza. Totodata, trebuie evitata inhalarea fumului sobelor cu lemn sau cu carbuni. Umiditatea in spatiile in care stau pacientii cu astm trebuie sa fie cuprinsa intre 25 si 40 de grade. De asemenea, parintii copiilor cu astm isi pot da seama ca acestia sunt pe cale sa faca o criza dupa anumite ''semne''.
In somn, acestia se agita. Chiar si cearcanele, paloarea pielii, tusea usoara si iritabilitatea sunt ''semne'' ca urmeaza o criza.
In ceea ce priveste copiii prescolari, parintii trebuie sa le explice ca este necesar sa urmeze tratamentul medicamentos, trebuie sa-l invete sa recunoasca primele semne ale aparitiei unei crize de astm. Totodata, trebuie invatat sa utilizeze nebulizatorul si mai tarziu spirometrul.
Cu timpul, copiii vor sti cum sa-si controloze crizele. Un alt aspect ce trebuie avut in vedere de parinti este acela privind impactul psihologic al bolii asupra copilului.
La varste mici, el se va simti complexat in fata celorlalti copii. Tot ce trebuie facut este ca micutul sa fie scos la plimbare, sa fie pus la diferite treburi gospodaresti, sa fie incurajat sa-si faca prieteni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.