Licitatiile de arta au luat... vacanta. Proxima intalnire a negustorilor si colectionarilor cu ofertele celor doua case de licitatie din Capitala va avea loc la data de 14 august, respectiv 4 septembrie. Anticariatele bucurestene - ce fac obiectul pa
Licitatiile de arta au luat... vacanta. Proxima intalnire a negustorilor si colectionarilor cu ofertele celor doua case de licitatie din Capitala va avea loc la data de 14 august, respectiv 4 septembrie. Anticariatele bucurestene - ce fac obiectul paginii noastre - raman insa cea mai frumoasa realitate a verii, deschizand iubitorilor de lectura si amatorilor de carte rara porti nebanuite nu numai spre informatia de care avem atata nevoie, ci si spre posibilitatea concretizarii unei afaceri.
Intr-un spatiu generos, Anticariatul "I. C. Bratianu" din Bd. Balcescu nr. 21 este o imbinare fericita a celor doua aspecte. Literatura romana si universala, estetica, filosofie, sociologie, psihologie, teorie literara, istorie, religie, arta plastica, o importanta colectie de carte juridica, sunt foarte bine reprezentate in anticariatul din Bd. Balcescu.
Cartea uzuala (cu exceptia cartii juridice) beneficiaza chiar de reduceri in proportie de 20 la suta, pana la data de 15 septembrie. Castigul cumparatorului nu poate fi ignorat. Iar daca are ocazia sa-l intalneasca si pe patron, va reveni, cu siguranta. Lucretiu Tudoroiu, de formatie jurist, conduce anticariatul de aproape sase ani, dar de carte veche se ocupa inca din 1990. "Nu poti sa-ti transformi viata intr-o cautare de carti ieftine", spune Lucretiu Tudoroiu. "Eu am fost nevoit sa-mi subventionez pasiunea pentru carti", motiveaza, mai in gluma, mai in serios, interlocutorul nostru intrarea in afacere. A mizat, in acest scop, pe cartea juridica si pe bibliofilia romaneasca si straina. "O categorie de oameni care fac un mare bine anticariatului si cartii vechi este reprezentata de catre snobi", marturiseste, nu fara umor, Lucretiu Tudoroiu. "As dori sa aduc un imn de lauda si de multumire snobilor, fara ai caror bani cartile rare si frumoase s-ar vinde cu pretul unui pachet de tigari, si nu cu acela al unui cartus, sau chiar mai scump".
Ascult pentru prima oara un imn de lauda inchinat snobilor. Categoric, nu exagereaza. Si, spre satisfactia mea, pasionatul de carti Lucretiu Tudoroiu, a carui argumentatie te incita sa consacri mai mult timp lecturii, adauga: "Ei bine, chiar daca ei (snobii - n.r.) se lauda cu posesia unor carti pe care nu le citesc, dar care au legaturi atragatoare, exista consolarea ca macar copiii lor, beneficiind de ingramadirea de catre proprii parinti a unor valori reale, sa ajunga sa le citeasca si sa le interiorizeze continutul".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.