Apelul pentru unificarea fortelor de centru-dreapta lansat de PPCD ramane in continuare fara raspuns. Taranistii spun ca vor merge singuri mai departe, dar nu scapa nici o ocazie sa aminteasca PD si PC ca pot influenta intrarea lor in PPE.
Dup
Apelul pentru unificarea fortelor de centru-dreapta lansat de PPCD ramane in continuare fara raspuns. Taranistii spun ca vor merge singuri mai departe, dar nu scapa nici o ocazie sa aminteasca PD si PC ca pot influenta intrarea lor in PPE.
Dupa ce Gheorghe Ciuhandu fixa data de 25 iulie ca termen limita pentru un raspuns din partea formatiunilor care se declara populare, lipsa unui raspuns concret i-a determinat pe taranisti sa anunte ca vor merge singuri in alegerile anticipate. "Nu mai avem timp si nici nu mai suntem dispusi sa ne pierdem vremea in discutii sterile. Cei care doresc sa contribuie la edificarea crestin-democratiei sunt asteptati sa ni se alature. Cei care nu ni se alatura nu sunt crestin-democrati autentici, ci instrumente folosite in incercarea de a compromite miscarea crestin-democrata", afirma Ciuhandu la un an de la preluarea conducerii formatiunii.
In lipsa unei unificari cu alte formatiuni, PPCD risca sa ramana in continuare un partid de unu la suta. Intrebat daca nu cumva prin acest ultimatum liderii taranisti izoleaza si mai mult partidul, prim-vicepresedintele Serban Bubenek a spus ca formatiunea pe care o reprezinta nu adreseaza ultimatumuri, apelul lor fiind "o chemare imperativa pentru reunificarea fortelor crestin-democrate". "Este normal ca PPCD sa sune goarna adunarii, din moment ce in spectrul politicii romanesti reprezinta singura formatiune care impartaseste valorile crestin-democratiei", a explicat Bubenek, adaugand ca in ultima vreme se constata o preocupare continua pentru o astfel de unificare. Pana acum insa necesitatea unificarii federative a partidelor de centru-dreapta "ca singura varianta pentru a pune in fata stangii o solutie credibila de guvernare" nu a convins nici unul dintre partidele care isi revendica o astfel de orientare.
Singurul avantaj al PPCD este acela ca este membru al PPE si va avea un cuvant de spus in momentul in care popularii europeni vor hotari daca accepta sau nu primirea PD si PC in randurile lor. Potrivit prim-vicepresedintelui Bubenek, opinia taranistilor va cantari "cat cantareste opinia unui membru al familiei, in momentul in care trebuie luata o decizie care ii priveste pe toti membrii". Desi nu a dorit sa spuna ce ar trebui sa faca cele doua partide pentru a putea avea o evaluare pozitiva din partea taranistilor, Bubenek a precizat ca PPCD pregateste o analiza pe care o va prezenta la sfarsitul acestei luni. Atunci taranistii vor spune daca sustin sau nu intrarea PD si PC in PPE.
Pana acum, Ciuhandu a avut numai critici la adresa formatiunilor romanesti care se revendica de la doctrina populara. "Partide cu o orientare doctrinara confuza, ca sa nu spun total opusa principiilor si valorilor asumate de partidele membre ale PPE, au inceput in ultimul timp sa bata moneda pe posibila lor afiliere la cea mai importanta asociere de partide din Europa, in incercarea de a-si crea, prin aceasta afiliere, un iluzoriu capital politic in tara", sustine presedintele PPCD. Principalul vizat este PD, pe care nu il poate ierta ca, in timpul guvernarii comune CDR, a obstructionat toate actiunile PNTCD, iar in 2004 a respins orice colaborare cu ei, pe motiv ca ar fi "un vot irosit". Partidul Conservator, fost PUR, este criticat ca "nu a avut o orientare doctrinara clara, declarandu-se ba social-democrat, ba social-liberal, iar acum se revendica de la doctrina populara si conservatoare".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.