Un raport confidential al Curtii Federale germane de Audit, in posesia caruia a intrat ziarul britanic "The Financial Times", demonstreaza faptul ca Germania a devenit un adevarat paradis pentru organizatiile teroriste care, prin fraude fiscale sofis
Un raport confidential al Curtii Federale germane de Audit, in posesia caruia a intrat ziarul britanic "The Financial Times", demonstreaza faptul ca Germania a devenit un adevarat paradis pentru organizatiile teroriste care, prin fraude fiscale sofisticat concepute, priveaza bugetul statului de zeci de miliarde de euro, pe care apoi le sifoneaza in afara granitelor, in scopuri criminale. Exista "dovezi clare", se arata in raport, ca, numai in anul 2003, organizatiile teroriste au efectuat fraude fiscale ce au costat statul german 17,6 miliarde euro (23 miliarde de dolari). "Ingeniozitatea protagonistilor acestor fraude, au comentat expertii Curtii Federale de Audit, este fara limite (...) fraudele operate demonstrand ca ei beneficiaza inclusiv de sfaturile unor experti in impozite si ale unor firme juridice". Intr-unul dintre cazurile mentionate in raport, retele criminale cu baza in China, Marea Britanie si Dubai, avand legaturi cu organizatii teroriste, au pretins uriasa suma de 1,15 miliarde de euro pentru livrari-fantoma de telefoane mobile. Din fericire, afacerea frauduloasa a fost descoperita in luna februarie 2005. Experti germani in probleme de terorism au adus numeroase dovezi ce demonstreaza ca unele organizatii teroriste recurg la metode similare mafiei pentru obtinerea de fonduri. Raportul releva, de asemenea, ca autorii operatiunilor de genul mai sus amintit se folosesc cu succes de existenta unui sistem inadecvat de comunicare dintre autoritatile competente in probleme de taxe, institutiile judiciare si politiile intre tarile europene, dar si in interiorul unor tari, cum este cazul celor cu structuri federale, iar Germania a fost cea preferata. "Federalismul, din multe puncte de vedere, este un lucru bun, dar sub anumite aspecte, constituie o slabiciune, a declarat Rudiger Parsche, expert in impozite la Institutul economic german Ifo. Noi suntem, acum, la fel ca Statele Unite inainte de a fi fost inventat FBI". Mai clar, subliniaza raportul Curtii Federale germane de Audit, lipsa de comunicare si rivalitatile dintre agentiile regionale germane in sarcina carora se afla impozitele au favorizat marile fraude legate de returnarile de TVA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.