Societatea americana Document Security Systems (DSS), specializata in tehnologie antifalsificare, sustine ca moneda euro, asa cum arata ea, implica o violare a unui brevet cumparat de la familia unui inventator newyorkez decedat, motiv pentru care s
Societatea americana Document Security Systems (DSS), specializata in tehnologie antifalsificare, sustine ca moneda euro, asa cum arata ea, implica o violare a unui brevet cumparat de la familia unui inventator newyorkez decedat, motiv pentru care se adreseaza justitiei si cere Bancii Centrale Europene despagubiri si dobanzile aferente. DSS a inaintat, ieri, o plangere la Curtea Europeana de Justitie, cu sediul in Luxemburg, in care afirma ca cele 30 miliarde de bilete in deviza europeana existente in momentul de fata in circulatie sunt totalmente ilegale, fiind violat un brevet obtinut anul acesta, dar depus la Biroul european al brevetelor inca din anul 1999. In context, White reaminteste ca brevetul fusese transmis de Banca europeana a proprietatii industriale mostenitorilor lui Ralph Wicker, decedat in 1997, iar familia acestuia a pus la punct sistemul de protectie impotriva contrafacerii devizelor, a cecurilor si a altor documente sensibile.
La inceputul acestui an, toate brevetele respective au fost cumparate de catre DSS. Brevetul in chestiune, precizeaza DSS, protejeaza o metoda de integrare a unui sistem antifalsificare a biletelor de banca sau documentelor securizate similar. "Euro, a declarat Patrick White, directorul DSS, nu este insa singura deviza care utilizeaza brevetul nostru fara a fi solicitat autorizarea, motiv pentru care, in numele actionarilor nostri, vom alerta toate instantele, cu scopul de a primi toate beneficiile ce decurg din proprietatea noastra intelectuala". Regina Schuller, purtator de cuvant al BCE, a confirmat ca banca a fost informata de demersul DSS, dar nu a facut nici un alt comentariu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.