Privit de pe drumul ce face legatura intre Litoral si Bucuresti, Cernavoda pare un oras frumos. Mai ales noaptea, cand sistemul de iluminat ofera un peisaj de vis. Exista si o parte nevazuta a orasului: Cartierul Columbia, situat intr-o zona mai greu

Privit de pe drumul ce face legatura intre Litoral si Bucuresti, Cernavoda pare un oras frumos. Mai ales noaptea, cand sistemul de iluminat ofera un peisaj de vis. Exista si o parte nevazuta a orasului: Cartierul Columbia, situat intr-o zona mai greu accesibila, ascunsa dupa dealul pe care se afla restul localitatii.

I se spune Columbia pentru ca in acest loc, inainte de a fi colonia de detinuti politici, care ""cu sapa si cu lopata trebuia sa dea canalul gata"", funtiona o rafinarie de petrol a unui columbian. In timpul regimului comunist, aici s-au construit blocuri, iar localnicii spun ca in fosta colonie primeau locuinte numai persoanele de la marginea societatii.
INTAMPINARE. La intrarea in cartier se casca o vale adanca. Cobori panta abrupta si iti propui sa bati la pas tot cartierul. Peisajul seamana cu cel din Ferentari, doar ca atmosfera este putin mai blanda. Oamenii se cunosc intre ei si spun ca nu au probleme unii cu altii. Blocurile au o fatada aproape jalnica, desi pe la geamurile unora dintre locatari se mai zaresc termopane. Cum intram in cartier, miroase a amaraciune, bate vantul a saracie si a neglijenta. Dar oamenii
de-aici par asezati. Nu fac galagie, scandal, nu se iau de tine, desi, la aspectul pe care-l are zona asta, ti-ar fi frica sa te aventurezi la ore mai tarzii.

IMAGINE.
Termopanele contrasteaza
cu mizeria din cartier


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.