Procesul de refacere a infrastructurii afectate in urma inundatiilor se va desfasura pe doua planuri, refacerea in mod provizoriu a circulatiei si apoi reabilitarea definitiva a infrastructurii pe baza proiectelor depuse de societatile de constructii

Procesul de refacere a infrastructurii afectate in urma inundatiilor se va desfasura pe doua planuri, refacerea in mod provizoriu a circulatiei si apoi reabilitarea definitiva a infrastructurii pe baza proiectelor depuse de societatile de constructii selectate, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre.
"Deocamdata companiile selectate realizeaza proiecte pentru solutiile definitive, urmand sa se treaca la realizarea lor", a explicat Gheorghe Dobre.
Potrivit ministrului, sumele necesare pentru lucrarile provizorii sunt asigurate din fonduri ale ministerului, in timp ce, pentru lucrarile definitive se va apela la surse externe de finantare. "Am inceput discutiile cu institutii financiare importante si pot sa va spun ca raspunsurile sunt pozitive", a declarat ministrul.
Guvernul a alocat si primele fonduri, 50 de milioane lei (500 de miliarde lei vechi), pentru lucrarile de refacere a infrastructurii dupa inundatiile din luna iulie, cele mai multe dintre contracte fiind deja atribuite firmelor de constructii in urma unei selectii de oferte, a declarat ministrul Transporturilor.
"In una dintre ultimele sedinte de Guvern am primit 500 de miliarde de lei si am facut si o rectificare interna in vederea inceperii lucrarilor de reconstructie", a declarat ministrul agentiei Mediafax.
Lucrarile provizorii de refacere a infrastructurii rutiere au fost in mare parte finalizate, insa unele portiuni de drum sunt in continuare blocate, lucrarile de degajare a carosabilului urmand sa fie incheiate, potrivit MTCT, pana la sfarsitul acestei saptamani.
Circulatia pe unele drumuri nationale se desfasoara pe unele portiuni pe o jumatate sau pe doua treimi de cale, pe unele sectiuni fiind interzisa circulatia autovehiculelor de peste 3,5 tone.
In total, sunt in diferite faze de executie circa 20 de tronsoane de cale ferata si 37 de tronsoane de drumuri nationale.

Traficul de la Maracineni a fost reluat

Circulatia pe Drumul European 85 a fost redeschisa, miercuri seara, doua din cele trei poduri militare de la Maracineni fiind repuse in functiune. Astfel se reia circulatia pentru autovehiculele cu o greutate de pana la 3,5 tone, la o viteza de maximum 10 kilometri si o distanta de 20 de metri.
Traficul pe cele trei poduri provizorii de la Maracineni a fost intrerupt pe 13 iulie de viitura provocata de ploile abundente. Cel de-al treilea pod va fi reconstruit in trei saptamani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.