Germania are multe de invatat despre reforma fiscala de la tarile Europei Centrale si despre flexibilitatea fortei de munca de la Marea Britanie, a declarat - intr-un interviu acordat cotidianului "The Financial Times" - Angela Merkel, liderul Uniuni
Germania are multe de invatat despre reforma fiscala de la tarile Europei Centrale si despre flexibilitatea fortei de munca de la Marea Britanie, a declarat - intr-un interviu acordat cotidianului "The Financial Times" - Angela Merkel, liderul Uniunii Crestin-Democrate si candidatul cu cele mai mari sanse de a deveni viitorul cancelar al Germaniei.
Ea a lansat un apel clar la reformele economice la nivelul intregii Europe, folosindu-se experientele de succes din fiecare tara. In opinia sa, un summit neoficial al UE, organizat in luna octombrie in Marea Britanie, ar putea da un "impuls" transpunerii in practica a politicilor ce vizeaza cresterea economica, reducerea somajului si inovatiile. Daca, de pilda, ma uit la Scandinavia, remarca Angela Merkel, constat cat de lung drum mai avem noi de parcurs spre decuplarea sistemului nostru de securitate sociala de cel al productiei. Daca privesc la tarile central si est-europene, imi dau seama ca avem un lung drum pana la reformarea sistemului nostru fiscal, iar daca privesc la Marea Britanie, constat ca avem inca multe de facut pentru ca piata muncii de la noi sa devina mai flexibila. Referirile doamnei Merkel la tarile central-europene si la Marea Britanie sunt surprinzatoare, remarca "The Financial Times", in conditiile in care primele sunt identificate cu sisteme de impozite scazute, iar in unele cazuri, cum este cel al Slovaciei, cu un sistem de "impozite uniforme". De asemenea, piata muncii nereglementata din Marea Britanie este adeseori demonizata de politicienii europeni continentali.
Remarcile doamnei Angela Merkel sunt apreciate de cotidianul britanic amintit drept un sprijin clar fata de premierul Blair, detinatorul actual al Presedintiei Uniunii Europene, in campania sa ce vizeaza situarea reformelor economice in centrul eforturilor Uniunii de a se reconecta la alegatorii europeni, dupa recentele voturi negative exprimate de cetatenii Frantei si Olandei fata de Constitutia UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.