Primaria Capitalei a anulat licitatia organizata pe 14 iulie pentru desemnarea bancii care va gestiona emisiunea de eurobonduri lansata de municipalitate in luna iunie pe piata internationala de capital, deoarece specialistii Primariei au constatat c
Primaria Capitalei a anulat licitatia organizata pe 14 iulie pentru desemnarea bancii care va gestiona emisiunea de eurobonduri lansata de municipalitate in luna iunie pe piata internationala de capital, deoarece specialistii Primariei au constatat ca documentatia pentru licitatie a fost una "rigida" pentru grupurile bancare, iar cele trei banci inscrise la licitatie au oferit dobanzi foarte mici in comparatie cu cele practicate de ele pe piata.
Florentina Constantinescu, directorul Directiei de Achizitii si Licitatii Publice din Primaria Capitalei, a declarat ca din cele sapte banci care au cumparat caietul de sarcini doar Raiffeisen, BCR si City Bank au participat la licitatie, dobanzile oferite de acestea fiind mai mici decat jumatate din dobanda practicata pe piata la depozite in euro si dolari (2-3-4 la suta). Constantinescu a spus ca o dobanda de 5-6 procente se putea obtine la depozitele in lei.
"Am anulat licitatia pentru ca nu am fost satisfacuti de propunerile financiare ale bancilor. Vrem mai multe solutii si o sa refacem caietul de sarcini pentru a obtine diverse solutii avantajoase. S-ar putea sa structuram emisiunea pe pachete care sa fie administrate de diferite banci prin diverse mijloace (depozite, plasamente). Vom avea consultari cu bancile interesate si asteptam propuneri", a spus Florentina Constantinescu.
Reprezentantul Primariei Capitalei a precizat ca in aceste zile se pregateste lansarea unei noi proceduri de licitatie, fiind invitate sa participe zece banci, printre care Bancpost, Uni Credit. Municipalitatea intentio-neaza sa atraga banci care au societati de leasing, din prisma faptului ca pot oferi dobanzi mai mari.
Primaria Capitalei a obtinut din emisiunea de eurobonduri aproximativ 500 milioane de euro care vor fi folositi pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructura ale Bucurestiului (pasajul suprateran Basarab, reabilitarea a 1.800 de strazi secundare, parking la Gara de Nord).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.