Acupunctura provine din stravechea practica medicala chineza si consta in inteparea cu ace a anumitor puncte ale corpului cu functii specifice. Procedura se foloseste pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni, dar si pentru ameliorarea durer
Acupunctura provine din stravechea practica medicala chineza si consta in inteparea cu ace a anumitor puncte ale corpului cu functii specifice. Procedura se foloseste pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni, dar si pentru ameliorarea durerilor. Mai multe detalii despre aceasta ramura speciala a medicinei am aflat de la Mirela Cristea, medic specialist medicina de familie, cu competenta in acupunctura. O data ajuns intr-un cabinet de acupunctura, pacientului i se pune un diagnostic energetic, dupa inspectia si palparea in prealabil a corpului. Astfel, se stabileste "dezechilibrul pe mediana", in functie de care medicul fixeaza tratamentul. De asemenea, pacientului i se prescrie si o dieta, care trebuie respectata in paralel cu sedintele de acupunctura. in primele sedinte se face o echilibrare energetica a organismului, iar apoi, treptat, se trateaza afectiunea. Pentru acupunctura se folosesc ace de unica folosinta, de dimensiuni variate, in functie de pacient (daca este copil sau adult) si de afectiune. O sedinta de acupunctura dureaza in jur de 15-20 de minute. in timpul tratamentului pacientul simte niste piscaturi usoare. Afectiunile care se pot vindeca prin acupunctura sunt multiple:

* reumatismale; cardiovasculare; respiratorii; digestive; tulburari de dinamica sexuala; nevroze, depresii, nevralgii; dureri ale spatelui; afectiuni reno-urinare; afectiuni ginecologice. Acupunctura se practica si pentru ameliorarea starii generale in neoplasme, boli autoimune, scleroze multiple etc. In anumite situatii aceasta procedura nu e recomandata. Iata cand e contraindicat sa apelati la acupunctura:

* afectiunea nu face parte din indicatiile acupuncturii;

* in unele circumstante psiho-fiziologice particulare (dupa un post prelungit, in starile de betie datorita reactiei modificate a organismului la stimulare, dupa raporturi sexuale recente, dupa o calatorie lunga cu schimbarea fusului orar, dupa un efort intens sau prelungit, recent, care necesita pentru refacere o perioada de 24 de ore)

* in circumstante patologice (dupa o pierdere in greutate mare, insotita de senzatia de epuizare; dupa pierderi hidroelectrolitice mari, fie prin transpiratii masive, fie prin diaree; dupa o hemoragie importanta).

Pretul unei sedinte depinde de numarul acelor folosite si variaza intre 150.000 lei si 250.000 lei, in functie de cabinet.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.