Executivul a avut ieri o ultima sedinta de guvern, in mod legitim. Pentru ca incepand cu data de 18 iulie, cand se inregistreaza demisia Cabinetului, nu mai au voie sa emita ordonante de urgenta, ieri a plouat cu semnaturi pe astfel de acte normative
Executivul a avut ieri o ultima sedinta de guvern, in mod legitim. Pentru ca incepand cu data de 18 iulie, cand se inregistreaza demisia Cabinetului, nu mai au voie sa emita ordonante de urgenta, ieri a plouat cu semnaturi pe astfel de acte normative. Ministrii au muncit ieri pe rupte. Pe langa hotararile de acordare de ajutoare sinistratilor, pe langa legile cerute de Uniunea Europeana, Cabinetul a mai ticluit si alte 60 ordonante de urgenta care mai de care mai interesante. Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, ne-a confirmat ca printre cele 60 de ordonante se numara una de modificare a legilor electorale. Guvernul a decis scurtarea campaniei electorale pentru anticipate la doua saptamani si micsorarea in consecinta a tuturor celorlalte termene prevazute de rigorile electorale.
Daca prin acest act normativ si-au rezolvat problemele electorale, a venit si randul amaratilor transformati brusc in votanti. Dupa ce saptamana trecuta au abrogat cu foarte multa nonsalanta indexarea de 6 la suta ce trebuia data la 1 octombrie pentru bugetari, desi fusese decisa de la inceputul anului, ieri, in sedinta, s-a revenit si asupra acestei decizii, ne-a declarat aseara Bogdan Olteanu.
Ca atare, din ratiuni pur electorale, peste un milion de bugetari vor reprimi ceea ce in urma cu o saptamana le fusese luat de Guvern.
in plus, din dorinta expresa a reprezentantilor Fondului Monetar International, a fost inghetat pana la sfarsitul lunii noiembrie, pentru a doua oara in acest an, acordul cu acest organism financiar international.
Potrivit lui Olteanu, printre cele 60 de ordonante se numara si unele legate de justitie, afaceri interne si privatizari, cum ar fi cea a societatii "Tractorul" sau cea privind CEC.
Pentru aceste 60 de ordonante de urgenta, dat fiind vacanta parlamentara, este obligatorie convocarea unei sesiuni extraordinare in termen de 5 zile de la emiterea lor. Altfel, toata munca ministrilor nu poate fi fructificata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.