Lichiditatea tranzactiilor din ringul Bursei Romane de Marfuri a crescut, in primele sase luni ale anului 2005, la peste 250 de milioane de dolari, atat datorita expansiunii in teritoriu a activitatii BRM si diversificarii produselor care au facut ob
Lichiditatea tranzactiilor din ringul Bursei Romane de Marfuri a crescut, in primele sase luni ale anului 2005, la peste 250 de milioane de dolari, atat datorita expansiunii in teritoriu a activitatii BRM si diversificarii produselor care au facut obiectul licitatiilor, cat si increderii acordate autoritatilor contractante in instrumentele bursiere, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Astfel, in primele 6 luni ale lui 2005 s-au organizat 650 de proceduri de achizitie si vanzare in ringul BRM, cu o valoare totala a tranzactiilor de peste 250 milioane de dolari si o diferenta favorabila pentru ordonatori de peste 26 milioane de dolari.
Diferentele favorabile reprezinta diferenta dintre pretul de pornire al licitatiei si valoarea de adjudecare, negociata in ringul BRM prin sistemul strigarii libere. Cea mai activa luna de tranzactionare inregistrata pana la mijlocul anului 2005 a fost februarie, in care au fost organizate proceduri de achizitie si vanzare de produse petroliere, reziduuri, anvelope, servicii de evaluare active, consumabile in valoare de peste 84 milioane de dolari.
Cei mai activi ordonatori ai ringului bursier au fost, in ordinea valorilor de tranzactionare, CFR Calatori, cu aproximativ 68 milioane de dolari tranzactionati, CFR Marfa, cu 60 milioane de dolari, Regia Autonoma de Transport Bucuresti, cu o valoare de tranzactionare de aproape 32 milioane de dolari. In teritoriu, reteaua terminalelor BRM s-a extins in ultimele 6 luni cu inca 2 puncte de lucru la Alexandria si Targu Mures.
Celelalte terminale operationale au tranzactionat atat marfuri fungibile, cat si nonfungibile in valoare de aproximativ 22 milioane de dolari.
Topul terminalelor BRM situeaza pe primul loc terminalul BRM Cluj, care a inregistrat o valoare de tranzactionare de aproximativ 4,3 milioane de dolari, apoi terminalul de la Ploiesti, cu licitatii in valoare de peste 4,1 milioane de dolari, si terminalul BRM Iasi, cu peste 3,5 milioane de dolari tranzactionati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.