Cel putin pana la 3 august, fostul primar al Bacaului si cei doi complici ai sai raman in arest, dupa ce, sambata, instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor anticoruptie de prelungire cu inca 30 de zile a mandatelor de arestare e

Cel putin pana la 3 august, fostul primar al Bacaului si cei doi complici ai sai raman in arest, dupa ce, sambata, instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor anticoruptie de prelungire cu inca 30 de zile a mandatelor de arestare emise pe numele lor. Chiar daca Dumitru Sechelariu, cu lacrimi in ochi, si-a sustinut inca o data nevinovatia, apreciind ca "70 la suta din probele de la dosar sunt materiale de presa si nu documente", judecatorii nu s-au lasat impresionati.
El a formulat acuzatii la adresa unor procurori PNA, despre care a spus ca si-ar fi facut cariera pe seama sa. Procurorului de sedinta, fostul primar al Bacaului, i-a spus sa-i transmita presedintelui Traian Basescu faptul ca nu va renunta la procesul de calomnie pe care i l-a intentat, dupa ce acesta a declarat, in campania electorala, ca Sechelariu "nu trebuie sa mearga la primarie, ci dupa gratii".
"Basescu s-a tinut de cuvant", a adaugat Dumitru Sechelariu. Nici presa nu a scapat de acuzatii, Sechelariu declarand ca, prin mediatizarea excesiva a cazului sau, a fost pus intr-o lumina proasta.
In pledoaria sa, avocatul fostului primar, Catalin Dancu, a declarat instantei ca la dosarul administrat de PNA nu este nici o proba concreta si a cerut mentinerea deciziei Tribunalului Bucuresti, adica aceea de neprelungire a mandatului.
Aparatorii celor trei au cerut cercetarea in stare de libertate a clientilor lor, apreciind ca acestia nu constituie pericol public si ca au dat dovada de buna-credinta. Sechelariu a fost retinut de procurorii anticoruptie in dupa-amiaza de 7 iunie a.c., fiind acuzat de luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni.
Cei doi complici ai sai, Dorinel Ifrim, sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci, fost viceprimar, sunt suspectati ca l-au ajutat pe Sechelariu sa-si duca la bun sfarsit planul infractional.

Schimburile si achizitiile de terenuri l-au infundat

La un pas de punerea in libertate, dupa ce, vineri, Instanta Tribunalului Bucuresti a respins cererea procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare pentru cei trei, Sechelariu si complicii au fost insa urmariti de ghinion.
Decizia instantei a fost atacata cu recurs, la Curtea de Apel Bucuresti. Fostul primar este cercetat in legatura cu mai multe afaceri, referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari.
Astfel, in perioada februarie 2000-mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafata totala de care au beneficiat Sechelariu, prin firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA, si alte 15 persoane fizice si juridice fiind de 79.744 de metri patrati, primiti din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacau.
Din totalul suprafetei de teren cedate la schimb de CL Bacau (108.299 de metri patrati, in valoare de peste 77 miliarde de lei fara a include terenurile pentru care nu exista evaluare), Sechelariu si firmele la care este actionar au beneficiat de 57.979 de metri patrati, valorand aproximativ 40,6 miliarde de lei, sustin anchetatorii.
In acest caz, anchetatorii au audiat patru dintre consilierii locali si pe secretarul Primariei Bacau, precum si un expert evaluator.
Primii cinci sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru obtinerea de foloase necuvenite, in timp ce expertul este invinuit de marturie mincinoasa, procurorii anticoruptie dandu-i in consemn la frontiera, informau surse judiciare, la mijlocul lunii aprilie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.