Dupa 23 de zile de greva generala, mecanicii de locomotiva si angajatii din depourile CFR reincep munca. Ieri, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca protestul feroviarilor este ilegal. Sentinta instantei este definitiva si irevocabila. Directorul gen
Dupa 23 de zile de greva generala, mecanicii de locomotiva si angajatii din depourile CFR reincep munca. Ieri, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca protestul feroviarilor este ilegal. Sentinta instantei este definitiva si irevocabila. Directorul general CFR Calatori, Alexandru Noaptes, a anuntat ca administratia CFR intentioneaza sa dea in judecata liderii de sindicat, urmand sa le ceara despagubiri acestora pentru recuperarea pierderilor. "Este o intentie certa din partea noastra de a actiona in instanta liderii de sindicat, deoarece pagubele produse de greva sunt importante. Acestea depasesc 500 de miliarde de lei", a afirmat Noaptes. Liderii de sindicat s-au aratat nemultumiti de decizia Curtii de Apel, pe care o considera mai degraba una politica. Legalitatea grevelor generale declansate la calea ferata a fost atacata de trei ori in instanta, in timp ce alte doua actiuni declansate in justitie impotriva sindicatelor feroviare au vizat suspendarea protestelor declansate in 8 iunie si, respectiv, 20 iunie. Desi feroviarii au stat 23 de zile in greva pentru o marire de salariu cu 10,7 la suta, acordarea a 20 de tichete de masa lunar si imbunatatirea conditiilor de munca, ei nu s-au ales decat cu o parte din tichetele de masa si conditii mai bune de munca, dar nici un ban in plus la salariu. Administratia CFR a invocat faptul ca societatile feroviare se afla pe lista de monitorizare la cererea FMI.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.