Cu toate ca a facut obiectul mai multor dosare instrumentate atat de Parchetul General, cat si de cel Anticoruptie, judecatoarea Rodica Marghescu,de la Tribunalul Timis, isi poate continua, conform legii, activitatea de magistrat "pana la data la car

Cu toate ca a facut obiectul mai multor dosare instrumentate atat de Parchetul General, cat si de cel Anticoruptie, judecatoarea Rodica Marghescu,de la Tribunalul Timis, isi poate continua, conform legii, activitatea de magistrat "pana la data la care Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii va ramane irevocabila". Cu alte cuvinte, cel putin pana in luna septembrie, avand in vedere ca atunci se va judeca contestatia depusa de judecatoare...
Judecatoarea Rodica Marghescu, de la Tribunalul Timis, isi poate vedea linistita de treaba, cel putin pana in luna septembrie, cand magistratii vor discuta si hotari in privinta contestatiei sale fata de decizia CSM de a o exclude din magistratura.
Si asta pentru ca asa spune legea. Potrivit purtatorului de cuvant al CSM, Cristina Lita, "judecatorul Rodica Marghescu isi poate continua activitatea pana la data la care Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii va ramane definitiva si irevocabila".
"Plenul CSM a decis, la data de 13 aprilie, excluderea din magistratura a judecatorului Rodica Marghescu. Daca judecatorul nu depune contestatie, iar decizia CSM devine definitiva si irevocabila, de-abia atunci isi poate inceta activitatea. Pana atunci, insa, judecatorul poate participa la sedintele de judecata. Asa este legal", ne-a declarat, ieri, Cristina Lita.
Numai ca Rodica Marghescu, de numele careia se leaga mai ales lichidarea judiciara a celui mai mare combinat agroindustrial romanesc de prelucrare a carnii, "Comtim" SA, a contestat decizia CSM, urmand ca aceasta sa se solutioneze in... septembrie.

Lichidarea judiciara se face in familie

In prezent, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara se afla in lucru dosarul nr. 134/P/2004, inregistrat prin declinare de competenta de la Parchetul National Anticoruptie Bucuresti, in care Rodica Marghescu este urmarita penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Plangerea a fost formulata de SC "Farmaceutica Arcatim" SA din Timisoara.
Printr-o ordonanta emisa la 18 iunie 2004, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara s-a desesizat, declinandu-si competenta la PNA, pentru fapte de coruptie asimilate, prevazute de Legea nr. 78/2000, evidentiate in procedura lichidarii judiciare a SC "Comtim" SA Timisoara, cauza instrumentata de Rodica Marghescu, in calitate de judecator sindic, preciza CSM intr-un comunicat.
La 9 iulie 2004, PNA a solicitat ministrului Justitiei avizul de cercetare a magistratului timisorean, sub aspectul savarsirii unor infractiuni conexe faptelor de coruptie, precum si a infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si uz de fals. Potrivit unui comunicat din iulie emis de PNA, Rodica Marghescu ar fi dispus in toate cauzele repartizate spre instrumentare ca judecator sindic ca atributiile de lichidator judiciar sa fie exercitate de SC "Insolvency" SRL din Timisoara, care a devenit astfel si mandatara tuturor debitorilor. Anchetatorii au stabilit ca firma amintita isi avea sediul social si functiona in apartamentul fiicelor magistratului, pe baza unui contract de comodat prin care acestea au cedat dreptul de folosinta al locuintei, cu titlu gratuit. Fratele judecatorului era, de asemenea, angajat cu contract de munca, in calitate de consilier juridic, la aceeasi firma. In plus, la data mandatarii societatii ca lichidator sau administrator judiciar, mama acestora (in varsta de 75 de ani) era asociat cu 45 la suta din cota de participare la beneficiile si pierderile firmei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.