Doi rutieri germani, participanti in acest an la Turul Romaniei, au povestit experienta traita la editia din anul 2000 a competitiei, despre care au spus ca a fost un adevarat "cosmar" din cauza proastei organizari.
Rutierul Arne Hinrichsen, p

Doi rutieri germani, participanti in acest an la Turul Romaniei, au povestit experienta traita la editia din anul 2000 a competitiei, despre care au spus ca a fost un adevarat "cosmar" din cauza proastei organizari.
Rutierul Arne Hinrichsen, participant pentru a treia oara la Turul Ciclist al Romaniei, nu isi aminteste cu placere de acea editie: "Dupa turul din 2000 nu credeam ca voi mai veni in Romania. A fost o competitie de cosmar, drumurile erau foarte proaste si existau portiuni de traseu unde trebuia sa iti iei bicicleta in spate si sa mergi pe jos prin pietris si nisip. Organizarea era foarte proasta si am suferit cumplit de sete si deshidratare. Cu doua etape inainte de final am abandonat si am spus ca nu voi mai reveni in infernul din Romania", spune sportivul neamt citat de Mediafax.
Despre editia din 2000 a Turului Romaniei coechipierul lui Hinrichsen, Nils Watermann, are amintiri la fel de neplacute. "La un moment dat am ramas in spatele plutonului, cu niste albanezi. Cand ei au inceput sa se tina de masini ca sa ii ajunga din urma pe ceilalti, eu am ramas singur, in coada caravanei. Se daduse drumul la circulatie, iar eu pedalam printre masini. Era o caldura infernala si mi se facuse asa de sete ca as fi baut si benzina, dar nu aveam cui sa cer apa. Doi pusti de pe marginea drumului m-au vazut si mi-au dat o sticla in care era apa maro, ca de ploaie. Am baut, dar a doua zi mi s-a facut rau. De altfel, ciclistii erau nevoiti, pe traseu, sa isi scoata singuri apa din fantani", povesteste germanul, aflat la a patra participare in Turul Romaniei.

A renuntat la cariera

Watermann a povestit si despre experinta nefericita a unui alt coechipier de-al sau. "Aveam un coleg de echipa care era vegetarian. Organizatorii ne dadeau sa mancam numai carne cu garnitura de cartofi sau orez, iar Oliver manca numai orezul. Se deshidratase, slabise si se simtea tot timpul rau. Dupa toate acestea, am decis sa abandonam, toti ciclistii germani, cu doua etape inainte de final, si sa ne intoarcem acasa. De atunci, Oliver nu a mai venit in Romania si cred ca editia din acel an i-a influentat cariera, deoarece nu l-am mai intalnit la competitii", a declarat Watermann.
In editia urmatoare, nici un rutier german nu a mai participat la Turul Romaniei, dar in 2002 au hotarat sa revina, deoarece competitiile pentru amatori sunt destul de putine in Europa. "Nu stiam cum sa ma inscriu in Tur deoarece pierdusem adresa Federatiei Romane de Ciclism. Am trimis un e-mail la Comitetul Olimpic Roman, in care ii rugam sa-mi trimita adresa si numarul de telefon al federatiei. Au fost foarte <

> si mi-au raspuns dupa... doua luni! Din fericire, am avut timp sa ma inscriu", a spus, cu umor, Watermann.
Sportivul german spune ca este foarte greu sa gaseasca in Europa competitii de amatori, desfasurate pe mai multe etape. "In Germania nu mai sunt astfel de competitii, pentru ca peste tot vin ciclisti profesionisti si atunci, ca amator, esti fericit doar daca reusesti sa termini cursa.
Aici, in Romania, nivelul este mai scazut si poti castiga o etapa sau macar poti veni in fata. Cand practici ciclismul de placere, aceasta motivatie este foarte importanta", a marturisit germanul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.