Astazi, 1 iunie, la cinematograful Union din Bucuresti are loc o proiectie cu doua filme documentare produse de Studiul cinematografic Sahiafilm si Transeuro 2004-2005: "Gellu Naum - Orbirea Voluntara", realizat de tanarul regizor Marian Baciu, si "E
Astazi, 1 iunie, la cinematograful Union din Bucuresti are loc o proiectie cu doua filme documentare produse de Studiul cinematografic Sahiafilm si Transeuro 2004-2005: "Gellu Naum - Orbirea Voluntara", realizat de tanarul regizor Marian Baciu, si "Exercitii de supravietuire", realizat de catre cunoscutul regizor Ioan Carmazan, director al Sahiafilm. Proiectia are loc cu incepre de la la orele 18.30 si va fi realuata vineri 3 iunie, orele 17.30, sambata 4 iunie, orele 17.30 si duminica 5 iunie, orele 15.00, la acelasi cinematograf. (Ov.S.P.)
Studii romano-japoneze
Dezvoltarea relatiilor culturale si economice dintre tara noastra si Japonia este, incepand din 23 mai, facilitata si de infiintarea Centrului de studii romano-japoneze de functioneaza in cadrul Universitatii Romano-Americane. Datorita acestui centru, studentii au posibilitatea sa participe la cursuri de limba japoneza, la prezentari si dezbateri pe teme economice, precum si despre arta si cultura nipona. Imediat dupa inaugurare, prof. dr. Florin Bonciu, Decan al Facultatii de Studii ale Integrarii Economice Europene a sustinut prelegerea cu tema "Japonia in economia mondiala". La deschiderea oficiala a Centrului au fost prezenti prof. dr. Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane, Kazutoshi Hayashi, atasatul cultural la Ambasada Japoniei, Alina Marinescu si Ovidiu Cernei, ambii de la Compania JTI, precum si Florin Ciolacu, consilier in cadrul Ministerului Afacerilor Externe. (L.I.)
"Spune o poveste"
Intr-o piata de film in care publicul isi doreste sa vada si productii romanesti, de televiziune sau de cinema, producatorii independenti vin sa sustina aceasta realitate si sa pregateasca scenaristi care sa scrie povesti bune. Campania "Spune o poveste", initiata de MediaPro Pictures (MPP), isi propune sa descopere tineri talentati si subiectele urmatoarelor filme si seriale. Pentru inceput, MPP organizeaza o sesiune de seminarii de creatie, de training si ateliere tinute de producatori, regizori, scenaristi romani ale caror productii au fost apreciate atat in tara, cat si la festivaluri internationale. Participantii la acest program vor fi selectati in urma unui concurs de povesti/povestiri, citite si evaluate de acesti cineasti. De asemenea, ei vor lucra la dezvoltarea propriului scenariu sau a altor productii MPP. Nu exista restrictii in ceea ce priveste genul abordat (comedie, drama, aventura, SF, fantezie, actiune, animatie, thriller etc.), ci doar referitor la lungimea materialului, care nu trebuie sa depaseasca aproximativ 2500 de semne (o pagina de text editat in word). Nu vor fi acceptate ecranizarile, povestile trebuind sa fie originale. Textele trebuie trimise, pana pe 15 iunie, la MediaPro Pictures, str. Studioului nr. 1, Buftea, sau la e-mail acum@spuneopoveste.ro. Site-ul www.spuneopoveste.ro contine mai multe informatii. (L.D.)
Site pentru arta crestina
Pagina electronica www.artacrestina.ro propune o incursiune in arta crestina contemporana, incercand, totodata, sa ofere prilejul unui moment de contemplare a notiunii de frumos ce-si are originea in conceptia biblica despre lume. In proaspat lansatul site se regasesc articole si eseuri despre istoria artei crestine, expozitii virtuale, prezentarea artistilor care expun, noutati din lumea artei, posibilitatea de a comanda lucrarile care retin atentia si un forum de discutii in care pot fi dezbatute tematici specifice. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.