"NU"-ul francez pentru Constitutia Europeana nu a avut efecte majore pe piata valutara, cursul euro urcand de la 3,6172 la 3,6197 lei, mentinandu-se astfel in nota care a dominat intreaga luna mai. Scaderea monedei unice pe pietele internationale a a
"NU"-ul francez pentru Constitutia Europeana nu a avut efecte majore pe piata valutara, cursul euro urcand de la 3,6172 la 3,6197 lei, mentinandu-se astfel in nota care a dominat intreaga luna mai. Scaderea monedei unice pe pietele internationale a adus un plus cursului dolarului, care a urcat de la 2,8856 la 2,8916 lei. Ultima data cand dolarul a fost cotat peste pragul de 2,9 lei s-a petrecut in 16 februarie, intre timp el scazand pana la un minim al ultimilor trei ani de 2,6771 lei.
Evolutia apreciativa a monedei verzi este o consecinta a votului francez care a determinat o scadere a monedei unice pana la un minim de 1,2465 dolari pe pietele internationale. O astfel de valoare se mai intalnea in octombrie 2004, chiar daca pietele americane nu au fost deschise. S-a deschis astfel drumul pentru o scadere a euro spre pragul de 1,22 dolari, valoare care se mai inregistra exact cu un an in urma. In opinia analistilor, minimul pe care l-ar putea atinge paritatea este cel de 1,20 dolari.
Pe piata monetara romaneasca, sfarsitul de luna a adus schimbari ale dobanzilor interbancare, cele la un an fiind ieri de 6,16 - 9,47%, valori foarte apropiate de cele la o zi sau o saptamana, care au fost cuprinse intre 7 - 8%, niveluri stabile inca de la finele lui aprilie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.