Intrucat administratia Coca-Cola Romania nu a acordat majorarea salariala de 18 la suta ceruta de angajati, conducerea oferind doar sapte procente, sindicalistii din cadrul companiei vor organiza, miercuri, un miting in Ploiesti, actiune urmata de pi
Intrucat administratia Coca-Cola Romania nu a acordat majorarea salariala de 18 la suta ceruta de angajati, conducerea oferind doar sapte procente, sindicalistii din cadrul companiei vor organiza, miercuri, un miting in Ploiesti, actiune urmata de pichetari la toate cele noua centre ale companiei.
Dragos Frumosu, liderul Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, a declarat ca la aproximativ o saptamana dupa acest miting, va avea loc o greva de avertisment. Data grevei generale urmeaza sa fie stabilita ulterior, in cazul in care administratia nu va onora cererile sindicalistilor, a precizat Frumosu.
Pana in prezent, in jur de 70 la suta dintre cei 630 de sindicalisti de la Coca-Cola HBC Romania au semnat in favoarea grevei de avertisment, sustine liderul celor din industria alimentara. Cei opt angajati ai companiei internationale care au facut greva foamei au renuntat la protest vineri, la ora 9.00, precizeaza Frumosu. Acestia au intrat in greva foamei miercuri, in fata sediului companiei. Sindicalistii de la Coca-Cola HBC vor "plata egala pentru munca egala", deoarece - spune Frumosu - "exista o mare diferenta intre salariile angajatilor, atat la nivelul categoriilor de personal, cat si pe companie". Potrivit sursei citate, 18 la suta dintre angajati detin 46 la suta din fondul de salarii, iar 82 la suta dintre salariati diferenta de 54 la suta.
De asemenea, sindicalistii cer o crestere salariala "semnificativa" pentru angajatii cu salarii mici, precum si respectarea unor drepturi precum saptamana de lucru de cinci zile (de luni pana vineri). In cazul in care s-ar lucra sambata sau duminica, salariatii cer sa fie platiti dublu, in timp ce conducerea ofera doar spor la salariu, care reprezinta 30 la suta din plata unei zile normale de lucru. Sindicalistii sustin ca sunt in continuare deschisi dialogului, "in conditiile in care patronatul va prezenta o oferta reala corespunzatoare cerintelor sindicale", a precizat Frumosu.
Administratia Coca-Cola HBC Romania precizeaza ca cererile sindicatului sunt imposibil de aplicat de catre companie si lipsite de orice fundamentare economica, iar ca impactul lor ar pune in pericol insasi existenta pe termen mediu si lung a companiei si, implicit, siguranta tuturor locurilor de munca. "Atat pe perioada grevei foamei precum si dupa incheierea acesteia au existat contacte intre liderii sindicatului si companie, inclusiv la nivel de director general. In acest moment ne este greu sa intelegem care este pozitia reala a colegilor nostri, liderii de sindicat. In cursul diminetii de vineri am agreat continuarea negocierilor dar liderii de sindicat au anuntat continuarea presiunilor prin pichetare. In presa, liderii de sindicat sunt citati cu o serie de afirmatii pe care nu le putem identifica. Pozitia noastra ramane in principal neschimbata", a declarat Mugurel Radulescu, director Relatii Publice Coca-Cola HBC Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.