"Tudor este un actor in devenire, care se cauta, care nu se multumeste cu putin, foarte exigent cu sine, foarte curios. Sunt fericita ca barza mi l-a adus in dar acum 21 de ani. Este fiul meu imi doresc sa fie cel mai bun, dar atunci cand iese de pe

"Tudor este un actor in devenire, care se cauta, care nu se multumeste cu putin, foarte exigent cu sine, foarte curios. Sunt fericita ca barza mi l-a adus in dar acum 21 de ani. Este fiul meu imi doresc sa fie cel mai bun, dar atunci cand iese de pe scena il felicit in primul rand ca a existat pe scena si daca are nevoie de mine ii sunt alaturi cu un sfat, in nici un caz cu un repros pentru ca stiu cat munceste pentru ceea ce realizeaza" afirma Maia Morgenstern mandra de fiul ei.
Tudor Aaron Istodor este fiul Maiei Morgenstern si al lui Claudiu Istodor, actor la Teatrul Mic. Este fiul unor parinti celebri dar nu are nici pe departe infatuarea de care sunt unii acuzati.
Am facut interviul pe scarile de la Ateneu si era foarte suparat ca tocmai pierduse un meci de baschet. Pentru un tanar de 21 de ani, perfectionist, foarte exigent cu el nu e lucru usor un insucces in plan sportiv, fie el si amator.

- Cine e Tudor Aaron Istodor?

- Sunt student in anul II la actorie, la clasa profesorului Iani Cojar cu asistentii Adrian Titieni (n.r. actor in filmul "Moartea domnului Lazarescu" in regia lui Cristi Puiu, castigator la Cannes 2005) si Tania Filip.

- In ce joci in prezent?

- La scoala, pentru ca tocmai am avut examen joi, fac personajul Fundulea din "Visul unei nopti de vara". La teatrul Bulandra joc in "Sase personaje in cautarea unui autor", in regia lui Liviu Ciulei si la teatru joc in "Tango final" cu mama.

- In "Sase personaje in cautarea unui autor" esti fratele mai mare al mamei tale. Cum e sa fii fratele Maiei Morgenstern?

- Sunt un frate care-si uraste sora, de fapt ne uram reciproc, ne batem pe scena, avem meciuri mari.

- Asa e relatia voastra si in viata de zi cu zi?

- Cum sa fie asa? O iubesc pe mama, o ador, sunt prieten cu ea, ma sfatuiesc cu ea.

- Te supara faptul ca vorbim despre tine ca fiul Maiei Morgenstern si nu despre tine ca actor?

- As prefera sa fac lucruri cat mai minunate, sa fie bine ce fac, sa daruiesc bucurie celor din jurul meu si tot ceea ce am mai bun, dar dincolo de actorul Tudor Aaron Istodor sunt un fiu care-si adora mama si se mandreste cu ea.

- Cine te-a invatat sa iubesti profesia de actor?

- In clasa a XI-a, la liceul de informatica Tudor Vianu, unde eram si eu elev, s-a desfasurat un concurs de recitari si actorie.
M-am prezentat din proprie initiativa cu o idee personala si o abordare noua, din punctul meu de vedere a personajului Rica Venturiano.
M-am gandit foarte mult si la scenografie si atunci am apelat la tata pentru ajutor. Am obtinut un raspuns foarte derutant pentru mine, acela de a face cum ma taie capul. Asa a inceput totul.

- Cum te-ai descurcat la primul rol?

- Primul rol l-am jucat intr-o piesa pe care am scris-o chiar eu - "Doi si cu profesoara sase". Din punct de vedere actoricesc am ales o abordare foarte personala.

- Cu e sa joci pe scena, la Bulandra, alaturi de Victor Rebenciuc si Ion Caramitru?

- Minunat. Sunt niste oameni deosebiti care m-au ajutat enorm si mi-au fost foarte aproape intotdeauna.

- Cum esti in familie?

- Din pacate merg cam rar pe la surorile mele. Cand ma vede Isadora gangureste tot timpul "du, du", Cabiria, cea mijlocie ma asteapta sa ne uitam la desene animate, sa admiram ultimele noutati in materie de rochite pentru papusile Barbie si sa ne jucam in cortul special amenajat pentru ea. Isadora vrea sa manance cu mine si asa micuta cum e, gangureste neincetat, da din maini si nu reuseste, in cele din urma, sa manance decat ketch-up, felul ei preferat.

- Ce faci in timpul liber?

- Nu prea am timp liber dar imi place sa joc baschet. Tocmai am pierdut la street-ball si sunt foarte amarat. In rest timpul liber e foarte pretios pentru ca ma duc la scoala dimineata iar seara am filmare sau repetitii.

- E rau ca esti baiatul Maiei Morgenstern si nu al unei familii anonime?

- Nu mi se pare un lucru rau ca sunt baiatul mamei mele, dimpotriva. Daca lumea vrea sa-l vada jucand pe fiul Maiei nu e nici o problema. Spectatorul poate pleca din sala cu o bucurie sau cu o dezamagire. Fie ca sunt actor sau sunt baiatul unor oameni celebri, dezamagirea sau bucuria publicului se rasfrang tot asupra mea.

- Cum reactionezi la ceea ce spun unii, ca ai ajuns in teatru pentru ca cineva ti-a pus o vorba buna?

- N-am cum. Sa fie sanatosi si sa bea suc natural de portocale. Nu mi s-a intamplat pana acum sa aud astfel de vorbe in fata. S-a intamplat pe la diferite castinguri sa ma intrebe cineva daca sunt fiul Maiei, in rest lucrurile decurg de la sine iar numele mamei mele nu inseamna neaparat un gir pentru mine ca actor.

- Cum ai ajuns sa joci in "Baieti buni"?

- Am dat o proba si am luat-o. In film sunt Dinu, fiul procurorului Caragea, interpretat de Razvan Vasilescu. Dinu este un pustan de bani gata care a dat de droguri, de lumea interlopa, de bani si se baga in tot soiul de incurcaturi.

- Crezi ca ai ceva in comun cu Dinu?

- Nu stiu daca mi se pare foarte bine si frumos sa vrei sa iei bataie, sa fii in sevraj, sa fii ars cu tigara pe fata.
Singura extravaganta pe care o are Dinu si pe care mi-as dori si eu sa o am este o masina sport, visul meu de sofer este al unei masinute mici. Ador sa ma plimb cu masina si sa ascult muzica in masina, motiv pentru care mi-am si dotat "bolidul" cu boxe performante, noi-noute.

- Ai o prietena?

- Da, este in anul I la actorie si e minunata.
Se intelege foarte bine cu mama, suspect de bine si am senzatia ca ele doua chiar comploteaza sa ma determine sa mananc.

- Cum ti se pare ideea casatoriei?

- Eu sustin aceasta idee. Cred ca iubirea iti da putere, partenerul iti da putere. Acasa vii cu toate nimicurile, cu toate jegurile acumulate in timpul zilei iar daca nu ai cui povesti prin ce-ai trecut nu poti trece mai departe cu forte noi.

- Inseamna ca stabilitatea iti ofera confortul psihic de care ai nevoie...

- Nu stiu ce sa zic. De exemplu profesia ma invata ca e bine sa explorez tot timpul.
Atat aventura cat si stabilitatea fac parte din viata iar eu caut ceva care sa ma faca sa-mi fie drag sa traiesc, fara sa fac rau cuiva, evident.

- Cum iti place sa te imbraci?

- Nu am un stil preferat, insa nu imi place sa port costum si pantofi eleganti. Daca vin totusi la Anteneu, pentru ca tot ne aflam in fata lui, ma imbrac cu blugii si tricoul de duminica.

- Citesti?

- Nu prea citesc, din pacate.

- Cum te pregatesti pentru un rol?

- Textul il spun, il invat repetandu-l cu voce tare. In ceea ce priveste personajul ma gandesc si incerc sa descopar in viata mea situatii similare. Experienta personala acumulata e o chestiune de baza in aceasta meserie. Daca nu am trait acele experiente, incerc sa le traiesc, fara sa fie ilegale si daca nu incerc sa ma pun in pielea personajului sa vad cum as reactiona in acea situatie.

- Ti-ai fi dorit sa joci cu Maia in "Patimile"?

- Nu stiu, mi-as dori sa joc in film cu ea. Experienta "Patimile"
m-a catharsizat. Am fost pe platouri cu mama si a fost o experienta minunata. Am vorbit cu Mel Gibson, m-a intrebat ce vreau sa fac si i-am spus ca actorie.
Reactia lui a fost: "Nu se poate, inca unul?", am ras impreuna. Era foarte stresat pentru ca avea foarte multa treaba. Pana sa-l vad mi-am inchipuit o gramada de lucruri, ma asteptam sa fie altfel, iar cand am ajuns pe platouri si l-am vazut im mijlocul actorilor am descoperit ca era un om.
Un om preocupat, care lucra. Clar avea o anumita prezenta dar e un om. Cei care sunt mari nu trebuie sa se comporte altfel pentru ca sunt mari. E un om care zice buna ziua, are ochi maini si picioare. Are o relatie foarte profesionala si foarte profitabila ca experienta atat pentru el cat si pentru actori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.