Inundatiile din ultimele saptamani sunt rezultatul putinelor lucrari care au fost executate in trecut, lucrari de aparare impotriva inundatiilor, de maluri, unde sunt mari restante, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, la sfarsitul saptamani

Inundatiile din ultimele saptamani sunt rezultatul putinelor lucrari care au fost executate in trecut, lucrari de aparare impotriva inundatiilor, de maluri, unde sunt mari restante, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, la sfarsitul saptamanii trecute in timpul unei vizite efectuate in judetul Buzau. Prim-ministrul a adaugat ca au fost perioade in care a trebuit ca bugetul sa fie dirijat catre nevoi urgente, iar lucrarile de aparare impotriva inundatiilor au fost abandonate sau lasate in urma.
In vizita in zonele afectate de inundatii si alunecari de teren din judetul Buzau premierul a stat de vorba cu localnicii din Nehoiu si Siriu ale caror gospodarii au fost afectate de inundatii ori alunecari de teren. La Valea Nehoiului, Tariceanu a declarat ca va suplimenta din bugetul Guvernului, sumele pentru lucrarile de amenajare a albiei paraului din zona care a provocat pagube in ultimele doua saptamani.
La Bontu Mare, in comuna Siriu, un grup de oameni l-au rugat pe premier sa nu-i stramute din zona pentru ca pericolul ca alunecarile de teren sa le afecteze gospodariile nu este foarte mare. "Decizia nu trebuie sa fie una subiectiva, ci bazata pe studii geotehnice facute de structurile de specialitate, iar daca exista posibilitatea unor lucrari de stabilizare a malurilor, atunci oamenii nu vor fi stramutati", a raspuns Tariceanu. "Daca vrem sa facem o Romanie competitiva cu Uniunea Europeana nu putem sa lasam lucrarile de infrastructura doar pentru atunci cand ne lovim de inundatii ori de alunecari de teren", a spus premierul.

Cadrele MAI au intervenit in cinci judete afectate de ploile din ultimele zile

Cadrele Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au intervenit sambata in cinci judete in care ploile din ultimele doua zile au afectat gospodarii, terenuri si retele de comunicatii. Cadrele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, jandarmi, politisti si politisti de frontiera colaboreaza in aceste actiuni cu Prefecturile si autoritatile publice locale din judetele Buzau, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj si Timis. Unul din judetele cele mai afectate de ploile din ultimele doua zile este Caras-Severin, unde mai multe localitati au avut de suferit din cauza apelor. In acest judet, au fost afectate peste 200 de case, aproape 840 de hectare de terenuri si fanete, 33 de poduri, 40 de fantani si peste 15 kilometri de drumuri. Tot in Caras-Severin, circulatia pe Drumul Judetean 608 ramane inchisa intre localitatile Globu Rau si Cornereva, iar pe calea ferata se circula cu restrictii intre statiile CFR Brezovia si Surduc Banat.
In Gorj, ploile au afectat localitatile Balteni, Farcasesti, Dragotesti si Negomir. Au fost inundate in jur de o suta de gospodarii, o scoala generala si 30 de hectare cultivate cu grau si porumb, fiind avariate doua poduri metalice si cinci podete.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.