Saptamana trecuta, compania IBM a anuntat si in Romania extinderea familiei de produse de stocare din clasa medie, prin introducerea unui nou sistem de stocare pe 4 Gbps, IBM TotalStorage DS4800.
Cu aceasta ocazie, a avut amabilitatea de a ne

Saptamana trecuta, compania IBM a anuntat si in Romania extinderea familiei de produse de stocare din clasa medie, prin introducerea unui nou sistem de stocare pe 4 Gbps, IBM TotalStorage DS4800.
Cu aceasta ocazie, a avut amabilitatea de a ne raspunde la cateva intrebari Roland Leins, Director de vanzari pentru Solutiile de stocare, IBM CEMA.

- Domnule Leins, opiniile analistilor despre echipamentul lansat acum si in Romania sunt de-a dreptul entuziaste: se vorbeste chiar despre o revolutie, despre tehnologii care vor domina piata pentru ani buni de acum inainte. Nu ma astept, desigur de la dumneavoastra, sa infirmati aceste teorii, ci la o explicatie pentru aceste concluzii. Care sunt atuurile sistemului de stocare IBM TotalStorage DS4800?

- Intr-adevar, anuntam in Romania un echipament foarte important pentru piata de stocare, IBM oferind acum o generatie completa de solutii. Entuziasmul de care vorbeati este generat de mai multi factori: avem de-a face cu un echipament potrivit si pentru companiile aflate la inceput de drum, pentru ca poate creste in performante si capacitate o data cu afacerea, asigurand in acelasi timp si protectia investitiei, dar mai ales pentru ca acesta marcheaza migrarea infrastructurii de stocare de pe 2 pe 4 GBps. Iar analistii spun, intr-adevar, ca aceasta va fi infrastructura dominanta in urmatorii ani. Ajutam deci companiile, oferindu-le solutii cu o lunga durabilitate in timp. Iar protectia investitiei pe termen foarte lung este completata de o performanta unica: de 2,3 ori mai mare decat ceea ce oferea competitia pana acum.
Mai mult, DS4800 este proiectat pentru a opera in medii de operare eterogene cum ar fi AIX, HPUX, Solaris, Windows si diferite versiuni de Linux pe platforme Intel sau POWER. IBM TotalStorage Productivity Center furnizeaza capabilitati avansate de administrare, monitorizare, dimensionare si instrumente de raportare pentru noul DS4800. Are suport pentru cele mai cunoscute versiuni de Clustering, cum ar fi HACMP de la IBM, dar si Microsoft Novell Clustering Steeleye Lifekeeper si Veritas VCS.

- IBM este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai standardelor deschise si ai interoperabilitatii echipamentelor. Generatiile mai vechi de software de stocare ale IBM vor fi compatibile cu cele anuntate acum?

- Noul DS4800 va fi numarul unu in clasa midrange a serverelor de stocare din intreaga gama IBM de servere de stocare DS4000, si va fi compatibil cu toate pachetele software de stocare furnizate de IBM, inclusiv cu ultima generatie IBM TotalStorage SAN Volume Controller, anuntata astazi.
Prin aceasta a saptea generatie de software de virtualizare, IBM continua sa-si extinda scalabilitatea si interoperabilitatea pentru a permite SVC sa administreze medii de stocare din ce in ce mai mari si mai variate. Acum, SAN Volume Controller poate adresa pana la 256 de servere care sunt conectate la capacitatile de stocare, administrate cu ajutorul SVC.
In completarea performantelor extraordinare, IBM DS4800 ofera o scalabilitate de pana la 67TB a capacitatii de stocare. De asemenea, este proiectat sa furnizeze capabilitati de "failover", disponibilitate (availability) si integritate a datelor substatial imbunatatite, toate acestea fiind administrate si operate printr-o interfata grafica (GUI) foarte usor de utilizat. De asemenea, DS4800 are suport integrat pentru noua optiune de back-up a bazelor de date IBM DB2 Universal Database pentru medii de operare AIX.

- Administrarea ciclului de viata al informatiilor este un subiect foarte interesant, care mi-a atras atentia, din prezentarea sustinuta de dumneavoastra. Este acesta un subiect de interes si in aceasta zona a Europei, sau SUA si UE sunt primele piete interesate de acest lucru?

- Administrarea ciclului de viata al informatiilor este un subiect fierbinte de aproximativ doi ani, chiar daca nu este unul nou pentru IBM. Intr-adevar, tonul este dat aici de agentiile guvernamentale din SUA si UE care cer acum companiilor sa stocheze numeroase informatii despre modul in care a fost administrata afacerea, despre relatiile cu clientii - totul pentru a putea cerceta mai tarziu eventuale probleme legate de unele afaceri sau tranzactii. Iata de ce acest subiect este unul de mare interes in acest moment in primul rand in acest spatiu geografic.
In viitorul nu foarte indepartat, insa, managementul informatiilor va deveni un subiect foarte fierbinte si in Romania, datorita adoptarii regulilor comunitare, astfel ca cei care actioneaza inca de acum vor avea un avantaj competitiv, solutiile IBM fiind, spunem noi, cele mai potrivite de pe piata.
Trebuie sa subliniez insa ca mai exista si alte motive pentru apetenta companiilor pentru solutiille de stocare si managementul ciclului de viata al informatiilor decat cerintele guvernamentale: companiile au realizat cat de importanta este informatia, daca este disponibila si accesibila, si cum poate fi aceasta transformata in valoare pentru afacere. Iar de aici pot aparea idei pentru noi proiecte si echipamente, care sa aduca o profitabilitate ridicata.
Iar avantajul IBM este acela ca nu ofera clientilor doar echipamentul de stocare, ci o solutie. Clientii nu cumpara tehnologie de dragul tehnologiei, ci pentru a-si rezolva problemele specifice din companie.
Prin adoptarea solutiilor IBM, companiile romanesti au sansa de a "arde" o serie intreaga de etape, cu toate problemele lor, avand inca de la inceput instalate solutii deschise, bazate pe standardele industriei, care sa le asigure o buna protectie a investitiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.