Cele 28 de proiecte tehnice pentru constructia de locuinte in zonele afectate de inundatii vor fi
analizate de o comisie de specialitate, iar ofertele selectate vor fi anuntate luni, a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari
Cele 28 de proiecte tehnice pentru constructia de locuinte in zonele afectate de inundatii vor fi
analizate de o comisie de specialitate, iar ofertele selectate vor fi anuntate luni, a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrarile Publice si Amenajarea Teritoriului, citat de Mediafax.
El a precizat, ieri, ca documentatia pentru selectarea constructorilor va putea fi depusa pana la 31 mai, contractele de executie urmand sa fie semnate pana la 15 iunie. Ministrul s-a pronuntat pentru utilizarea unor tehnologii noi (schelet metalic, lemn si zidarie portanta) si selectarea mai multor proiecte si firme de constructii.
Proiectul prevede constructia a 1.100 de case pana la inceputul lunii noiembrie si va avea asigurata o finantare de 24 de milioane de euro. "In fiecare localitate afectata de inundatii se va merge din casa in casa pentru a realiza o harta a caselor care trebuie reconstruite", a spus Borbely. Cele 28 de proiecte au fost depuse de firmele Prodomus, Activ Proiect, House Construct, Petrom Service, Standard Trust, IMSAT, BUY, Eurohale Construct, T&D Construct 2000, Proiect Bucuresti, Gener Serv 2002 si Noroc Trade, Valer Prod, Lindab, toate din Capitala, Pasconmat Construct (judetul Brasov), Mobitech, Arhind, Fabi Construct (Tg. Mures), ART-HIT, IPROTIM (Timisoara), Napoca (Cluj Napoca), Domus Proiectare (Ilfov), Infra Proiect (Buzau), Selina (Oradea), Prored Proiect (Ploiesti), Topaz Grup Prodexim (Bistrita), CO-MOD Miercurea Ciuc (care figureaza in documentatia MTCT cu doua oferte) si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti.
Proiectele vor fi selectate de un grup de analiza format din specialisti ai MTCT, arhitectii sefi de judet din Timis si Caras Severin si reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). Grupul este condus de Mihai Voiculescu, profesor la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.