Inca de pe timpul celui de-al doilea razboi mondial, in satul Negresti, din judetul Mehedinti, exista un lac care nici nu creste, dar nici nu seaca vreodata. Localnicii spun ca nivelul acestuia ramane constant indiferent de anotimp. Mai mult, acest "
Inca de pe timpul celui de-al doilea razboi mondial, in satul Negresti, din judetul Mehedinti, exista un lac care nici nu creste, dar nici nu seaca vreodata. Localnicii spun ca nivelul acestuia ramane constant indiferent de anotimp. Mai mult, acest "lac fara fund", cum l-au numit satenii, nici nu apare pe harta judetului Mehedinti. Legenda acestui lac este foarte interesanta. "in "lacul fara fund" sunt inecate secole si secole de istorie, averile oamenilor din zona si tancurile nemtesti sunt in apa din mijlocul padurii si nimeni nu a reusit sa le dea de urma", declara Jan Duncescu, topograf la intreprinderea miniera.
Oamenii au tot incercat de-a lungul timpului, sa vada cat de adanc este lacul si daca intr-adevar acesta nu are fund. "Au intrat scafandri, dupa circa 20 de minute au fost scosi la suprafata de curentul apei. Din cauza apei, care la un moment dat a inceput sa fiarba, se spune ca lacul ar comunica cu centrul pamantului", declara Gheorghe Voicu, localnic.
Prin zona circula fel si fel de povesti despre acest lac. Se spune ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial oamenii ar fi facut un drum pe sub lac pentru a induce in eroare trupele nemtesti si ca tancurile acestora ar fi intrat pe acel drum de sub lac si nu ar mai fi iesit vreodata.
"Lacul, tata, a fost blestemat de o fata mare, care a fost batjocorita chiar pe malul acestuia de un barbat. si de atunci acesta a devenit foarte urat si nimeni nu a mai avut curajul sa mearga la lac; acolo bantuie duhuri rele, tata", spune taranul Constantin Giurcan.
O alta poveste spune ca satenii din Negresti au aruncat in apa mai multe lazi cu obiecte pretioase, dar nu au mai reusit sa le recupereze. si asta se datoreaza tot adancimii lacului. "Veneau tatarii la Negresti, stiind ca oameni din aceasta zona sunt bogati, iar de frica sateni aruncau avutiile in lac, cu gandul ca le vor recupera dupa trecerea cotropitorilor. Dar nimeni nu a mai dat de comori", declara si Iancu Cocioaba.
Enigma acestui lac ramane in continuare sub semnul intrebarii. Nimeni nu incearca sa vada cat de adanc este, mai ales ca in urma cu cativa ani, niste scafandri au incercat sa masoare acest lac, dar tentativa lor a esuat din cauza ca in momentul in care au coborat vreo 90 de metri subteran, costumele lor incepusera sa se topeasca, nu se stie nici pana azi din ce motive.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.