Praf, fum de tigara, polen, acarieni, par de animale de casa: v-ati imaginat vreodata ca intr-o camera obisnuita inhalam pana la 50 de miliarde de particule pe ora? Daca prezentati simptome ca guturai cu secretie apoasa abundenta, accese de stranut,
Praf, fum de tigara, polen, acarieni, par de animale de casa: v-ati imaginat vreodata ca intr-o camera obisnuita inhalam pana la 50 de miliarde de particule pe ora? Daca prezentati simptome ca guturai cu secretie apoasa abundenta, accese de stranut, mancarimi si usturimi ale mucoasei nazale, nas infundat, senzatie de sufocare, oboseala, dureri de cap si lacrimare, este foarte posibil sa suferiti de un tip de alergie si trebuie sa va prezentati la medicul de familie. In fiecare noapte, dormim in pat cu 10.000 de acarieni, care sunt cauza unei serii intregi de tipuri de alergie, de la astm bronsic la iritatii ale pielii. Ii putem totusi combate prin diferite metode: spalarea frecventa a asternuturilor, la temperaturi de peste 80 de grade, elimina miile de acarieni care isi gasesc aici culcusul in fiecare noapte. Acarienii prefera fibrele sintetice si tocmai din acest motiv e bine sa preferati asternuturi si paturi facute din bumbac si lana suta la suta. Intrucat o persoana obisnuita petrece aproximativ 90 la suta din timpul sau in spatii inchise, respirand de 23.000 de ori pe zi, este vital ca aerul respectiv sa fie pastrat in permanenta curat. 99,9 la suta din toate particulele existente in aer nu sunt vizibile, fiind mai mici de 1 micron (polenul, fumul de tigara, parul de animale, emisii datorate traficului). Cautand sa ofere solutii reale de combatere a acestor probleme vitale de sanatate, Electrolux a creat o gama de aparate electrocasnice care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului pe care il respiram acasa. Compania a masurat in anii anteriori calitatea aerului inainte si dupa aspirare. Inainte, camera continea 100 de milioane de particule/ metru, la fel ca pe o strada aglomerata din oras. Dupa aspirare, aerul emis de aspiratorul Oxygen contine doar 100 de particule/ litru, fiind mai curat decat aerul de la Polul Nord!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.