Fostul director de la societatea viticola "Jidvei" SA Alba, Toader Ignat, acuzat ca ar fi adus societatii un prejudiciu de 85 de miliarde de lei, va fi cercetat in stare de libertate, potrivit deciziei de ieri a Curtii de Apel Targu Mures. Magistrati
Fostul director de la societatea viticola "Jidvei" SA Alba, Toader Ignat, acuzat ca ar fi adus societatii un prejudiciu de 85 de miliarde de lei, va fi cercetat in stare de libertate, potrivit deciziei de ieri a Curtii de Apel Targu Mures. Magistratii au mentinut astfel hotararea instantei de fond, Tribunalul Mures, de judecare a lui Ignat in stare de libertate si de inlocuire a masurii arestului preventiv cu interdictia de a parasi localitatea. Aparatorul fostului director de la SC "Jidvei" SA Alba, avocatul Vasile Ghere, a solicitat Curtii de Apel Targu Mures sa mentina hotararea instantei de fond referitoare la judecarea clientului sau in stare de libertate, motivand ca are prea multe procese si nu mai poate sa-si faca apararea. Avocatul Vasile Ghere a spus, in fata instantei, citat de Mediafax, ca Ignat are dosare comerciale sau penale la Timis, la Bucuresti si la Alba si ca, desi apeleaza la colegi care sa-l ajute, nu mai are timpul fizic sa ii faca apararea. (B.C.G.)
Mandate in cazul "Terom"
Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare in lipsa pentru doi cetateni sirieni, patronii societatii SC "Terom" Iasi, acuzati de spalarea a 88 de miliarde de lei si de transferul a cateva milioane de euro in strainatate, posibil spre o banca ce ar fi aflata sub controlul familiei ben Laden. In perioada ianuarie 2003 - decembrie 2004, Ammar si Hassan Nannaa ar fi incheiat mai multe contracte defavorizante pentru firma, cauzand un prejudiciu de 88 de miliarde de lei. Cei doi au lasat impresia ca au investit in firma ieseana 1,6 milioane de euro, suma prevazuta ca imprumut fara dobanda in contractul de privatizare. Anchetatorii au gasit acte si stampile ale unor firme fantoma folosite in circuitul financiar mentionat, prin intermediul carora s-ar fi sustras si spalat o suma de 88 de miliarde de lei. Totodata, Hassan Nannaa este acuzat ca ar fi transferat in strainatate, cu ajutorul unor functionari ai Bancii Internationale Romane (Sucursala Mosilor) si prin folosirea unor firme fantoma, 23 de milioane de dolari si doua milioane de euro. Ammar Nannaa este dat in urmarire generala si internationala. Atat pe numele lui, cat si pe cel al celuilalt cetatean strain au fost emise mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. (G.T.)
Suspecta de pruncucidere
O harghiteana in varsta de 36 de ani, mama a patru copii, este cercetata pentru pruncucidere, dupa ce a nascut si si-a abandonat bebelusul, care a murit la scurt timp. La sfarsitul saptamanii, F.M., din satul Chinusu, comuna Martinis, a nascut neasistata in pivnita locuintei, fara sa anunte pe nimeni din familie ca ar fi insarcinata. Dupa nastere, femeia si-a luat bebelusul, o fetita de 3,400 kg, l-a invelit intr-o patura si l-a abandonat, copilul murind din cauza ca nu i s-au acordat ingrijirile medicale necesare. Femeia s-a prezentat apoi la sectia de Ginecologie a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc unde a spus ca a avortat spontan. La autopsia cadavrului bebelusului s-a descoperit ca acesta s-a nascut viu, a respirat normal si, daca ar fi primit ingrijirile necesare, nu ar fi decedat. Mama criminala se afla acum internata la spital, iar starea sa este stabila. Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita a dispus efectuarea cercetarilor cu femeia in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de "pruncucidere". (G.T.)
Captura de marfa contrafacuta
Un transport de blugi contrafacuti proveniti din Turcia a fost depistat de politistii de frontiera din Giurgiu. Politistii de frontiera au primit informatii potrivit carora, prin Giurgiu, urmau sa intre in Romania doua tiruri incarcate cu produse contrafacute din Turcia. Transportul, care a fost monitorizat, a intrat cu acte in regula in tara avand factura externa pentru achizitii de pantaloni. Ulterior, TIR-urile au fost oprite pe soseaua de centura a Capitalei, pentru un control amanuntit. Astfel, in compartimentele de marfa au fost gasite 10.478 de perechi de blugi, in valoare de peste 200.000 de euro, care purtau insemnele unor producatori de imbracaminte renumiti pe piata externa. Mai mult, unele perechi de blugi erau inscriptionate cu trei marci diferite, iar altele aveau insemnele unor firme care nici macar nu produc imbracaminte. Marfa trebuia sa ajunga la Didina S., in varsta de 42 de ani, asociat unic la o firma din Bucuresti, care sustine insa ca nu stia ca marfa este contrafacuta. Didina S. este cercetata pentru infractiuni privind marcile si indicatiile geografice si concurenta neloiala, politistii de frontiera - impreuna cu autoritatile abilitate - continuand cercetarile pentru a identifica toate persoanele implicate in aceasta afacere. (G.T.)
Masuri contra falsurilor
Presedintele Asociatiei Romane pentru Combaterea Contrafacerilor si directorul general al Companiei Nationale "Imprimeria Nationala" SA, Dan Docan, a declarat ca, in cursul lunii viitoare, va intra in uz un laborator mobil pentru depistarea falsurilor. De asemenea, Docan a mai precizat ca alte masuri pentru depistarea contrafacerilor vor fi introducerea unor de timbre pe jucarii si instruirea evaluatorilor. "In plus, incercam sa introducem in nomenclatorul de meserii si pe cea de evaluator de contrafaceri", a spus Docan. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.