Camera de Comert Americana din Romania (AmCham) este o organizatie apolitica, nonprofit, al carei scop principal este de a pomova interesele economice si comerciale ale comunitatii oamenilor de afaceri americani de pe teritoriul Romaniei.
Inf
Camera de Comert Americana din Romania (AmCham) este o organizatie apolitica, nonprofit, al carei scop principal este de a pomova interesele economice si comerciale ale comunitatii oamenilor de afaceri americani de pe teritoriul Romaniei.
Infiintata in 1993, AmCham este una din cele 98 de Camere internationale aflate in 86 de tari, care sunt afiliate la Camera de Comert Americana din Washington, si este membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane. In prezent, Camera are peste 200 de membri, majoritatea fiind companii americane sau straine, care investesc pe teritoriul Romaniei.
Exista insa si un numar de Intreprinderi Mici si Mijlocii, care sustin si aplica politicile practicate de Camera de Comert Americana. AmCham este o asociatie autonoma care se bazeaza integral pe contributiile membrilor si pe taxele provenite din serviciile oferite.
Principalele activitati ale AmCham sunt reprezentarea afacerilor americane si straine in Romania si contributia la cresterea competitivitatii pe piata interna, impunerea unor standarde inalte ale practicilor comerciale, sustinerea intereselor si opiniilor membrilor Camerei prin organizarea de forumuri, promovarea opiniei AmCham la nivel international, identificarea nevoilor membrilor comunitatii si sustinerea lor la nivelul Parlamentului, Guvernului si al Agentiilor lor teritoriale.
Membrii Camerei sunt incadrati in patru mari categorii: patroni, mari corporatii, firme mici si entitati nonprofit, sau persoane particulare. Valoarea investitiilor realizate de membrii Camerei se ridica la peste cinci miliarde de dolari, la aceasta suma adaugandu-se crearea a peste 30.000 de locuri de munca.
De aceea este foarte important ca membrii Camerei sa beneficieze de o buna reprezentare si consiliere. In acest scop, membrii Camerei isi pot expune punctele de vedere in cadrul comitetelor si task forces create pentru o mai buna deservire a intereselor lor.
Comitetul de Taxe si Impozite este cel mai experimentat dintre cele opt si are o buna relatie cu Ministerul Finantelor Publice. Misiunea sa este de a analiza legislatia, de a propune amendamente la legislatia existenta si sa ajute la procesul de implementare.
Principalul sau scop este de a promova un cadru legislativ bazat pe practicile internationale, intr-un sistem de taxe flexibil si transparent.
Comitetul de Accedere la UE a decis sa isi concentreze eforturile asupra activitatilor specifice, prin crearea unor grupuri de lucru care sa trateze diferitele probleme legate de fiecare capitol al negocierilor de aderare: mediu, munca, reforma judiciara si competitivitate.
Comitetul Intreprinderilor Mici si Mijlocii deserveste interesele IMM-urilor, jucand rolul de reprezentant al acestora si oferind, in acelasi timp, informatiile necesare bunei desfasurari a activitatii lor.
Comitetul de IT&C se adreseaza in principal autoritatilor, oferind solutii de promovare a acestei industrii.
Membrii comitetului doresc sa identifice rolul pe care il au institutiile statului in ceea ce priveste imbunatatirea infrastructurii in domeniul IT&C si sa sporeasca rolul detinut de IT in administratie. Comitetul se ocupa si de problemele legate de protectia proprietatii intelectuale, lucrand atat cu autoritatile de control, cat si cu partile interesate de acest domeniu. Comitetul de Afaceri Publice are ca scop principal consolidarea pozitiei pe care AmCham o detine, prin utilizarea strategica si dinamica a mass-media. Membrii acestui comitet au ca principala preocupare difuzarea de informatii si organizarea de evenimente atat comerciale cat si sociale. Comisia de Asigurari Medicale a fost constituita pentru a dezvolta un sistem complementar de servicii alternative catre populatie. Prin aceasta comisie se obtin informatii corecte cu privire la cantitatea de bani destinata asigurarilor de sanatate care este platita de contribuabili. Una dintre preocuparile comisiei este si identificarea problemelor legislative care conduc la incetinirea procesului de dezvoltare a initiativelor particulare.
Comitetul de membership este insarcinat cu analizarea cererilor de intrare in AmCham. De asemenea, urmareste bunul mers al afacerilor membrilor existenti.
Pentru mai multe informatii, persoanele interesate se pot adresa Camerei de Comert Americane din Romania, la sediul sau din Strada Ion Campineanu nr. 11, tel: (021)312.48.34, (021) 315.86.94, fax: (021) 312.48.51, sau prin e-mail: amcham@amcham.ro


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.