Generalul Ion Pitulescu, fost sef al Politiei Romane, a semnalat de ani buni legatura dintre cetateni arabi pripasiti in Romania si anumiti oameni politici provenind din PSD. Astfel, in lucrarea intitulata "Crima Organizata - al III-lea Razboi Mondia

Generalul Ion Pitulescu, fost sef al Politiei Romane, a semnalat de ani buni legatura dintre cetateni arabi pripasiti in Romania si anumiti oameni politici provenind din PSD. Astfel, in lucrarea intitulata "Crima Organizata - al III-lea Razboi Mondial", generalul incrimina relatia dintre Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc cu nume deja sonore (ale unor persoane mai mult sau mai putin aflate in atentia procurorilor) precum Zaher Iskandarani, Kamel Kader, Mohammad Murad, Fathi Taher si... Omar Hayssam.
Asa cum am mai scris, legaturile anumitor oameni politici si de afaceri cu cetateni arabi care actioneaza la limita legii sunt din ce in ce mai evidente, anchetatorii scotand aproape zilnic la iveala noi faradelegi comise de afaceristii arabi, pripasiti dupa Revolutie in Romania, cu sprijinul unor oameni din PSD. Un bun exemplu ca aceste lucruri dateaza de ani buni si au fost tolerate de politicieni este oferit in cartea generalului Ion Pitulescu "Crima Organizata - al III-lea Razboi Mondial", in care, alaturi de Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc, sunt amintite personaje controversate ca Zaher Iskandarani, Jabri Tabizi, Kamel Kader, Mohammad Murad, Fathi Taher si Omar Hayssam.
Generalul (r) Pitulescu preciza, de altfel, ca toti "mafiotii arabi erau foarte apropiati de PSDR si tineau legatura cu Viorel Hrebenciuc prin intermediul lui Kamel Kader". "Au disparut apoi unele documente strict secrete de la SGG si, imediat, a disparut si Kamel Kader. Apoi l-am vazut cu ochii mei pe Kader in dreapta lui Arafat si am ramas interzis", scria Pitulescu, considerand ca "o redeschidere a cazului, peste care, aproape imediat, s-a asternut o liniste suspecta, ar fi extrem de utila deoarece ar putea duce la eliminarea din viata publica a mai multor personaje politice destul de importante, in frunte cu Viorel Hrebenciuc".

Se executa intre ei

Dar cetatenii arabi pripasiti in Romania inainte si dupa Revolutie nu se ocupa numai de "afaceri", ci si de reglari de conturi. Amintim cele trei cazuri din 1999, cand trei turci au fost impuscati la comanda. Primul a fost Nizamettin Basbaydar, patronul unui restaurant din Capitala, care, la 7 ianuarie 1999, a fost impuscat in cap de un conational in timp ce se afla in autoturismul sau. Din fericire, Basbaydar a scapat cu viata dupa ce a fost operat de medicii de la Spitalul Universitar, iar criminalul a fost retinut de politisti.
Dupa aproape doua saptamani, la 18 ianuarie, Sahin Cemil, patronul firmei Golden Falcon, a fost ucis in aceleasi conditii: turcul se afla in autoturismul sau, un Grand Cherokee, si a fost blocat de o Dacia din interiorul careia s-au tras patru focuri de arma. Cemil a fost lovit in maxilar si a murit pe loc, iar criminalii au reusit sa dispara.
Cel de-al treilea caz s-a petrecut la data de 1 martie. Atunci, Hasan Koca a fost grav ranit in apartamentul sau, dupa ce mai multe persoane au deschis focul asupra sa. Gloantele l-au lovit pe turc in picior si in coapsa stanga, afectandu-i centrii nervosi. Politistii au stabilit ca in acest caz asasinul a tras din blocul de vizavi si s-a folosit de o arma de calibru 9 milimetri.

Arabi si Brigada Antiterorista

Alte informatii, cel putin la fel de surprinzatoare, ne-au fost oferite si de ofiterii de la informatii, potrivit carora, in perioada anilor 1972 - 1973, elemente teroriste, apartinand organizatiei "Septembrie Negru", au pregatit pe teritoriul tarii noastre ocuparea Ambasadei statului Israel la Bucuresti, precum si asasinarea ambasadorului acestei tari. In cooperare cu alte unitati cu atributiuni in combaterea terorismului, Unitatea Speciala de Lupta Antiterorista a reusit capturarea unei importante cantitati de armament si munitie, destinata producerii atentatului, introdusa in tara intr-o valiza cu fund dublu si ascunsa intr-o camera de hotel din Bucuresti.
12 ani mai tarziu, la data de 26 mai 1985, intr-o parcare auto din incinta Complexului studentesc Grozavesti din Capitala, au fost plasate, de catre "doua elemente teroriste arabe", mecanisme explozive sub autoturismele apartinand unor lideri ai studentilor sirieni. In incercarea de dezamorsare a unuia dintre dispozitivele-capcana s-a produs o puternica deflagratie careia i-au cazut victime doi ofiteri ai Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista.
La 20 august 1991, un comando indian, compus din patru elemente teroriste, a fost la originea unei tentative de asasinare a ambasadorului indian acreditat in tara noastra, in timp ce acesta se afla la obisnuita plimbare cu sotia pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti. Interventia prompta a ofiterilor antiteroristi aflati in dispozitivul de protectie fizica a ambasadorului a facut ca atentatul sa se soldeze cu un esec. Bilantul interventiei: un terorist ucis pe loc, un altul capturat, unul ranit si altul disparut. Anchetatorii au descoperit faptul ca cei patru teroristi apartineau unei grupari extremist-teroriste de religie sikhs din India.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.