Camatarii contesta
Fratii Sile si Nutu Camataru si complicii lor din dosarul privind sechestrarea unor persoane au solicitat, ieri, instantei Curtii de Apel Bucuresti, reaudierea lor si a unor parti civile, precum si analizarea autorizat
Camatarii contesta
Fratii Sile si Nutu Camataru si complicii lor din dosarul privind sechestrarea unor persoane au solicitat, ieri, instantei Curtii de Apel Bucuresti, reaudierea lor si a unor parti civile, precum si analizarea autorizatiilor in baza carora le-au fost interceptate convorbirile telefonice. Avocatul acestora a solicitat ca la dosar sa fie depuse autorizatiile in baza carora anchetatorii au interceptat si inregistrat convorbirile fratilor Camataru. Potrivit Mediafax, atat fratii Camataru, cat si alte persoane acuzate in acest caz sustin ca nu au purtat niciodata convorbirile ce le sunt atribuite si care constituie proba in dosar. Totodata, avocata fratilor Camataru a solicitat o scurta reaudiere a acestora, pentru clarificarea unor aspecte care nu ar fi fost luate in discutie in fata instantei de fond. (B.C.G.)
Chitac audiat la Inalta Curte
Generalul Mihai Chitac, inculpat, alaturi de generalul Victor Stanculescu in dosarul Revolutiei din decembrie 1989, a fost audiat ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Generalul Stanculescu nu s-a prezentat la acest termen de judecata, avocatul sau, Ioan Panaitescu, invocand motive de sanatate. Presedintele completului de judecata a dispus efectuarea expertizei psihiatrice in cazul lui Stanculescu, in data de zece ianuarie, la INML. Chitac a precizat ca nu mai are nimic de adaugat la declaratiile date de el in cursul urmaririi penale si in fata instantelor din1998. Acesta a declarat doar ca nu el a dispus sa se traga in manifestantii de la Timisoara, ci generalul Ion Coman, "mana dreapta a lui Ceausescu". Acesta a adaugat ca Nicolae Ceausescu a fost cel care a ordonat ca mortii de la Timisoara sa fie transportati la Bucuresti si arsi. (M.V.R.)
Craznic aparat de CSM
Consiliul Superior al Magistraturii ii va apara reputatia procurorului Flavius Craznic, dupa ce acesta a cerut Consiliului sa ia pozitie fata de acuzele ce i-au fost aduse magistratului in cazul Venezuela, privind presupusa disparitie a sase kilograme de cocaina. Sectia de procurori a CSM a analizat, ieri, solicitarea pe care procurorul a adresat-o Consiliului, acum cateva luni. Inspectorii au facut o trecere in revista a acestui caz si au ajuns la concluzia ca procurorul nu a fost implicat in aceasta afacere. (Mediafax)
Cazul Milea, inchis
Ancheta privind moartea generalulului Vasile Milea a fost inchisa, dupa mai bine de un an si jumatate de audieri si investigatii procurorii militari ajungand la concluzia initiala, conform careia ultimul ministru al Apararii din regimul comunist s-a sinucis. La sfarsitul lunii martie a anului trecut, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au redeschis ancheta in cazul ofiterului. Magistratii Sectiei Parchetelor Militare au reaudiat mai multi martori ai evenimentelor din decembrie 1989, precum si alte persoane care ar fi putut avea cunostinta despre imprejurarie producerii decesului generalului. (B.C.G.)
Agresate de profesor
Mai multe eleve ale Colegiului Energetic din Constanta, unitatea de invatamant unde o profesoara a fost agresata verbal in mod repetat de catre elevi, sustin ca au fost agresate sexual de un profesor. Profesorul acuzat si-a dat ieri demisia. Potrivit Mediafax, Inspectorul sef adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Marian Sarbu, a declarat ca exista sesizari inaintate conducerii colegiului de catre parintii unor eleve din clasa a IX-a, in care profesorul de electrotehnica este acuzat ca le agreseaza sexual fiicele. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.