Scandalurile din fotbal au devenit deja obisnuinta. Daca am banui pe cineva capabil sa realizeze constructii diabolice, am putea acorda credit ideii ca razboaiele de mahala sunt intentionat puse la cale pentru a ne distrage atentia de la competitiile
Scandalurile din fotbal au devenit deja obisnuinta. Daca am banui pe cineva capabil sa realizeze constructii diabolice, am putea acorda credit ideii ca razboaiele de mahala sunt intentionat puse la cale pentru a ne distrage atentia de la competitiile sustinute doar prin respiratie artificiala si de la criza acuta de performanta. Observati dumneavoastra ca retrogradarea lui Pinalti in B a saracit evident spectacolul din liga lui Mitica. Nici retragerea lui Romica Pascu nu a trecut neobservata. Fara Dinel Staicu, comedia de la Craiova ar fi saracita de savoare. Mihai Stoica si Cristian Borcea, la Steaua si Dinamo, ofera portii indestulatoare de umor involuntar. Vine tare din urma Dinu Gheorghe de la Rapid. Imaginati-va, asadar, ce tristete iremediabila, ce plictiseala letala, ce monotonie incurabila ar ameninta lumea fotbalului, daca respectivele soprane de coloratura n-ar mai evolua la scena deschisa.
Asanarea atmosferei din fotbal ar deveni periculoasa si pentru deliciile vremelnice ale presei de tranzitie. In cu totul alti termeni se discuta, insa, despre scandalurile aparute ocazional in anturajul sporturilor evidentiate, de obicei, prin performanta autentica. Fata de haituirea antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang, media a ales adoptarea unei pozitii de bun simt. Nimanui nu i-a trecut prin cap sa foloseasca reteta din fotbal, aceea a alimentarii conflictului prin cunoscute tertipuri jurnalistice. Chiar si cei foarte putini care nu erau pe deplin convinsi de nevinovatia celor doi antrenori au adoptat pozitii rezonabile. Opinia generala promovata de presa i-a determinat pe papusarii care trageau sforile unei regii tembele sa se replieze si lucrurile au reintrat in normalitate.
Din nefericire, experientele deja consumate nu produc efecte asupra unora care fabrica scenarii in zona viscerala. In preajma alegerilor de la Federatia Romana de Atletism, ipochimeni anosti varsa laturi in presa. Am citit ingretosat un articol publicat sub titlul-indemn "Lasa-ne, mamaie!". "Impuscatul nostru" din Irak (care, de fapt, dupa propria-i declaratie, era doar lovit la cap) i se adresa astfel Iolandei Balas, actuala presedinta a federatiei. Ziaristul face senzationala descoperire ca doamna Balas are cumplita vina a varstei de 69 de ani si, in consecinta, ii cere acesteia sa nu mai candideze pentru un nou mandat. Ma simt jenat la ideea colegialitatii de breasla cu un astfel de individ. El alimenteaza un conflict (Beclea - Szabo) care se prelungeste in disputa Maricica Puica - Iolanda Balas. Nu ma privesc nimicniciile care stau la baza disputei respectivelor cupluri. Important mi se pare doar faptul ca fosta mare sportiva Iolanda Balas se legitimeaza prin realizari absolut remarcabile si in postura de presedinta a FRA. Mai stiu ca doamna Balas nu s-a dat niciodata ranita pentru a se remarca. Dimpotriva, a luptat cu o tenacitate fantastica pentru a crea sportului pe care il conduce o infrastructura neintalnita nici chiar acolo unde banii circula cu mult mai mare generozitate. De aceea, meritele o recomanda pentru un nou mandat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.