Federatia Romana de Fotbal, organizatoarea Cupei Romaniei, prin purtatorul de cuvant Paul Zaharia, a explicat ieri care sunt elementele care pot duce la rejucarea unei partide. "Conform statutului federatiei, la articolul 47, paragraful 1, alineatul
Federatia Romana de Fotbal, organizatoarea Cupei Romaniei, prin purtatorul de cuvant Paul Zaharia, a explicat ieri care sunt elementele care pot duce la rejucarea unei partide. "Conform statutului federatiei, la articolul 47, paragraful 1, alineatul d se precizeaza ca rejucarea este sub forma de sanctiune. Fiind un caz iesit din comun, singura abilitata sa decida este Comisia de Disciplina. Pentru ca aceasta sa judece cazul, trebuie intrunite mai multe cerinte: o solicitare scrisa din partea unuia dintre cluburi, un raport al CCA prin care sa se ateste faptul ca au avut loc iregularitati care sa duca la rejucare. Deocamdata, FC Dinamo si-a declarat doar disponibilitatea de a juca din nou meciul, dar pana acum (ieri dupa-amiaza) nu a sosit nici o solicitare oficiala", ne-a declarat Paul Zaharia. Pe de alta parte, Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, un bun cunoscator al regulametelor interne, sustine ca rejucarea este imposibila. "La sfarsitul meciului, vinovatii platesc. In acest caz este vorba despre arbitri, care au si fost pedepsiti de Craciunescu. Rezultatul ramane, chiar daca ambele cluburi doresc rejucarea", a spus Alexandru. "Pana acum nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva. Dar daca cele doua cluburi sunt dispuse si solicita acest lucru, nu vad de ce nu ar fi posibil sa se rejoace", a spus, la randul sau, Cristian Bivolaru (foto stanga), seful Departamentului International din FRF. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.